Obavijesti

News

Komentari 27

Milinović o padu proračuna u Lici: 'HDZ je srušio sam sebe'

Milinović o padu proračuna u Lici: 'HDZ je srušio sam sebe'
1

HDZ je po naputku Zagreba rušio proračun Ličko-senjske županije. Ovo je još jedan dokaz da je Ličko-senjska županija HDZ-u, nažalost, zadnja rupa na svirali, kaže župan

VIDEO

Proračun ličko-senjskog župana Darka Milinovića na Staru godinu srušili su na županijskoj skupštini. Pad proračuna Milinović je komentirao za N1

Liku čekaju novi izbori: Pao je proračun župana Milinovića...
Liku čekaju novi izbori: Pao je proračun  župana Milinovića...

- Hrvatska demokratska zajednica je srušila samu sebe, ako kažem da je prvi put u povijesti ostvaren suficit županije od 5,2 milijuna kuna. Prošle godine, zapravo još ove tekuće, smo bili opterećeni dugom od 4,2 milijuna kuna i kompletan dug smo vratili. Danas županija nema više dospjelih obveza i 115 milijuna kuna projekata nepovratnih sredstava fondova EU, s tim da smo mi osigurali domaću komponentu, onda možete i sami zaključiti da je HDZ, koji je po naputku Zagreba rušio proračun Ličko-senjske županije. Ovo je još jedan dokaz da je Ličko-senjska županija HDZ-u, nažalost, zadnja rupa na svirali i ono što je bitno napomenuti, prekjučer je bilo 20 ruku za proračun i onda su nastali pritisci od lokalnog HDZ-a, a po naputku središnjice iz Zagreba. To je žalosno za Ličko-senjsku županiju, ja idem na nove izbore, idem sa svojom listom i HDZ prvi put u povijesti neće imati apsolutnu većinu u Županijskoj skupštini. Proračun će, nažalost, biti donesen tamo u četvrtom ili petom mjesecu, a do tada će svi projekti stajati i svi koji su naslonjeni na proračun županije bit će financirani samo hladni pogon - rekao je Milinović.

Rušenjem proračuna do političke stabilizacije u Ličko-senjskoj županiji

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vijećnici ličko-senjske Županijske skupštine koji su srušili proračun učinili su to da bi izazvali izbore i stabilizirali stranje u Županiji, priopćio je vijećnik Ernest Petry s liste Bura promjena i tvrdnju o nestabilnoj većini u Županiskoj skupštiini ilustrirao podacima o glasanju i nazočnosti odnosno izostanku vijećnika sa sjednice. 

- Suzdržanim glasovanjem 14 vijećnika srušilo je proračun da bi se izazvali izbori i stabiliziralo stanje u Županiji jer se s postojećom nestabilnom većinom u Skupštini u naredne dvije i pol godine ne bi moglo kvalitetno raditi. Po našem bi mišljenju bilo najpoštenije da župan Milinović da ostavku, da se izbori za Skupštinu iskoriste i za izbor župana, te da se kompletna politička situacija stabilizira, da prestanu natezanja kakva imamo već mjesecima -kaže Petry.

U sagledavanju političke nestabilnosti u radu Županijske skupštine bitno je, smatra on, pobrojati tko je kako glasao za proračun, te da je od 32 vijećnika župan Darko Milinović za svoj prijedlog proračuna imao samo 11 ruku, a trebao je minimalno 17.

- U glasanju je 11 bilo za, 14 suzdržano, ali budući da se sjednici nije odazvalo sedam vijećnika i to je svjesna poruka nepodržavanja Darka Milinovića - kaže Petry i navodi da se nisu odazvala dva vijećnika iz Bure promjena, dva iz SDSS-a, te po jedan iz HDZ-a, HSS-a i SDP-a.  

O nestabilnosti regionalne vlasti u Ličko-senjskoj županiji govori i podatak, smatra Perty, "o podjelama u gotovo svim smjerovima". Primjerice, od sedam vijećnika s liste Bure promjena, tri su podržala proračun župana Milinovića, dva su bila suzdržana, te dvojica nisu došla na sjednicu.

- Uz Milinovića je dakle uz naših tri bilo još sedam bivših članova HDZ-a, koji su se odmetnuli od stranke i osnovali nestranački klub, te jedan iz HSLS-a. Od onih koji suzdržanim glasanjem nisu podržali proračun šest je HDZ-ovih vijećnika (a ne sedam kao što je ranije rekla predsjednica Županijske skupštine Nada Marijanović), dva su iz HSS-a, dva iz Bure promjena, jedan je iz HSP AS, jedan nezavisni, te jedan iz HSU-a i jedan iz SDP-a - pobrojao je Petry da bi se, kako ističe, vidjeli odnosi na regionalnoj političkoj sceni.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje