Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Milinović planira ujediniti bolnice kako bi uštedjeli?

None Foto: P.Glebov

Navodno se planira spajanje četiri bolnice kako bi se uštedjelo. Ministar Milinović kaže da neće biti gašenja bolnica i da ima mjesta za racionalizaciju

Vlada navodno planira spojiti bolnice na Rebru, Kliniku za plućne bolesti Jordanovac, Sveučilišnu kliniku za dijabetes 'Vuk Vrhovac' i KB Merkur u jednu bolnicu kako bi smanjili troškove u zdravstvu, piše Jutarnji list. Dodaju kako godišnje bolnice troše 10 milijardi kuna te se navodno nakon spajanja nekih bolnica, navodno planiraju i ukidanja i racionalizacija nerentabilnih odjela. Ministar Milinović je za Večernji list rekao da gašenja bolnica neće biti, ali da prostora za racionalizaciju sigurno ima i da će na tome inzistirati. Dodao je da će se oštro protiviti povećanju participacija, koje su 20 posto, kao i u EU.
Andrija Hebrang (HDZ) za Jutarnji je rekao da bi ukidanje bolnica značilo smanjenje standarda te dodaje da svaka županija treba imati jednu opću bolnicu.  Spajanjem bolnica smanjio bi se broj uprava i ravnatelja, a bolje bi iskoristili i operacijske dvorane KBC-a Zagreb, piše Jutarnji. Drugi dio plana velikih ušteda je i uvođenje jedinstvene bolničke nabave.

Komentari (11)
  • nedaj bože bolesti

    16. 3. 2010,   20:02
  • *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

    16. 3. 2010,   20:02
  • Pojam zdravlje i nerentabilni odjeli nikako ne mogu ici jedno s drugim. Ministre, sjedi jedan iz humanosti!

    16. 3. 2010,   20:02