Obavijesti

News

Komentari 104

Milinović: Uvjeren sam da me HDZ neće izbaciti iz stranke!

Milinović: Uvjeren sam da me HDZ neće izbaciti iz stranke!
1

Spreman sam na svaku odluku koja mi omogućava da budem kandidat za nedjeljnim izborim, kazao je Milinović i demantirao da će, ako se vrati u Sabor, tamo biti oporba premijeru Andreju Plenkoviću

VIDEO

Član Predsjedništva HDZ-a i ličko-senjski župan izjavio je u petak kako je uvjeren da ga HDZ neće izbaciti iz stranke i tako onemogućiti da se kandidira u nedjelju na stranačkim izborima u Ličko-senjskoj županiji.

- Uvjeren sam da me HDZ neće izbaciti iz svojih redova i na taj način onemogućiti da se kandidiram u nedjelju. Ja sam uvjeren i spreman sam na svaku odluku koja mi omogućava da budem kandidat za nedjeljnim izborima - dodao je.

Demantirao je da će, ako se vrati u Sabor, tamo biti oporba premijeru Andreju Plenkoviću.

- Ne odgovara izjava da ću se vratiti u Sabor i neću podržati Plenkovića, ali neću bezrezevno držati ruku - rekao je Milinović novinarima na izlasku iz Hrvatskog sabora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U Saboru se raspitivao o proceduri u slučaju izbacivanja iz stranke

Miliović je ranije stigao u Sabor gdje se uputio u Tajništvo, odnosno Klub HDZ-a kako bi, pretpostavlja se, riješio neke statusne dvojbe.

Na ulasku u saborsku zgradu Milinović nije specificirao razloge dolaska, nije davao izjave, najavio je da će to eventualno učiniti na izlasku.

HDZ: Pokrenut je stegovni postupak protiv D. Milinovića
HDZ: Pokrenut je stegovni postupak protiv D. Milinovića

- Reći ću vam (kasnije) - uzvratio je na novinarsko pitanje je li njegov dolazak u Sabor potvrda da se vraća u zastupničke klupe?

U kasnijem telefonskom razgovoru Milinović je pak otkrio da se nalazi u Klubu HDZ-a gdje, kaže, čeka tajnika Sabora Davora Orlovića da mu objasni pravnu proceduru u slučaju da ga izbace iz HDZ-a.

U HDZ-u ljuti zbog autobusa: Odmetnik Dado je pedala...
U HDZ-u ljuti zbog autobusa: Odmetnik Dado je pedala...

Tom je prilikom rekao i kako bi mogao prihvatiti da od stranke dobije opomenu, ne i isključenje, jer bi u prvom slučaju još mogao izaći na izbore za županijski HDZ.

'Statut omogućuje isključenje Darka Milinovića iz stranke'
'Statut omogućuje isključenje Darka Milinovića iz stranke'

Milinović je u četvrtak navečer najavio da će, izbace li ga iz HDZ-a, podnijeti ostavku na mjesto ličko-senjskog župana i vratiti se u Sabor gdje neće podržavati Andreja Plenkovića te će se na izborima kandidirati kao nezavisni kandidat za župana.

Predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) pokrenulo je u stegovni postupak protiv Milinovića, zbog osobito teške povrede članske obveze, što po statutu HDZ-a podrazumijeva isključenje iz stranke. Organiziranjem dolaska 100-tinjak članova HDZ-a pretežito iz Gospića u prostorije Središnjice HDZ-a u Zagrebu u srijedu 29. kolovoza, te svojim postupcima i javnim nastupima, Milinović je djelovao protivno temeljnim vrijednostima i načelima HDZ-a te uzrokovao štetne posljedice za ugled i političke interese naše stranke, odnosno počinio osobito teške povrede članskih obveza, pojašnjava HDZ.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, SDP najavio konferenciju, čeka se i odgovor Zorana Milanovića
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, SDP najavio konferenciju, čeka se i odgovor Zorana Milanovića

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1