Obavijesti

News

Komentari 16

Miljenić: Ja znam za hibridne kukuruze koji su prije postojali

Miljenić: Ja znam za hibridne kukuruze koji su prije postojali
1

Više bih cijenio inicijativu iz HDZ-a da su dali više novaca kroz proračun za psihosocijalni tretman pedofila, za policiju, DORH i sudove da mogu to otkrivati i progoniti, rekao je Orsat Miljenić

VIDEO

Antipedofilski zakon koji je predložio HDZ komentirao je Orsat Miljenić (SDP) koji iako pozdravlja zakon napominje da je glavno pitanje provedba zakona: 

- Naravno da svako senzibiliziranje i popravljanje normi je dobro došlo. Međutim ono što je hrvatski problem nisu norme nego provedba. Više bih cijenio inicijativu iz HDZ-a da su dali više novaca kroz proračun za psihosocijalni tretman tih počinitelja, za policiju, DORH i sudove da mogu to otkrivati i progoniti. Mi cijelo vrijeme u ovoj zemlji živimo u iluziji da ćemo podizanjem kazni nešto postići. Dizanjem kazni se ne postiže, nego brzim, učinkovitim otkrivanjem počinitelja te da svatko dobije odgovarajuću kaznu - kazao je. 

Miljenić se pitao zašto s izmjenama zakona nije išlo Ministarstvo pravosuđa. 

- Zašto HDZ ide protiv svog ministra i zašto se ne usklađuju to mi nije jasno. Izmjene Kaznenog zakona smo ovdje imali na raspravi prije mjesec dana. To je bila prava prilika da isto te kolegice predlože to što je trebalo pa smo to već sad mogli imati izmijenjeno ili da se dogovore sa svojim ministrom pa da ide odgovarajuća primjena - naveo je SDP-ovac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pozvao je vladajuće da izdvoje odnosno "stvore" više novca za ono što može doprinijeti prevenciji.

- Reći recimo praćenje. Odlučno! Ali u proračunu ne predlažu novce za to. Što će to biti? Prazno slovo na papiru. Ajmo dati novac pa se onda mjere koje i sada postoje mogu provoditi i djeca će biti zaštićenija - poručio je Miljenić. 

Osvrnuo se i na Odbor za Ustav na kojem je glasovima većine prihvaćen zaključak da povjerenstvo za Agrokor prestaje s radom. Miljenić je ponovio svoj stav da se radi o pogrešnom tumačenju zakona. 

- Mislim da se radi zapravo o ukidanju koje nije utemeljeno na zakonu međutim vladajuća većina je odlučila i izglasala. To je to. Njima će se postaviti pitanje zašto su građane spriječili da saznaju tko je, kako i zašto stvorio Agrokor i nastaje li nam danas neki novi Agrokor. Satisfakcija mi je ipak da smo dobili formalnu odluku oko povjerenstva, iako su me zbog toga prošlog tjedna napadali i vrijeđali tvrdeći da takva odluka ne treba - rekao je Miljenić. 

Na izjavu Branka Bačića (HDZ) da se taj zaključak neće trebati potvrditi pred Saborom, uzvratio je: 

- Pa zašto su onda predlagali zaključak? Koliko se sjećam mi smo na odboru glasali o zaključku i digli su ruke. Onda ga nisu trebali predlagati - uzvratio je. 

Miljenić se osvrnuo i na slučaj Vladimira Šeksa. Kazao je da ne cijeni previše teoretičare zavjere koji sada postavljaju pitanje zašto sad i zašto Šeks. 

- Izašlu su podaci prema kojima je čovjek koji je bio u vrhu hrvatske Vlade surađivao s Udbom. Jeli to autentično ja to ne znam, ali je dobro da takva stvari izlaze i da se za svakog zna što je radio u ovoj zemlji. Bilo bi dobro da je to izašlo i prije, jer nije dobro da vam neki ljudi koji su surađivale možda sole pamet i progone druge koji nisu. Moj stav je da sve što postoji o bilo kome treba izaći van - zaključio je. 

'Nije dobro da se svako otkrivanje afere proglašava nekim ratom'

Na pitanje o hibridnom ratu SDP-ovac je uzvratio: 

- Ja znam za hibridne kukuruze koji su prije postojali. Hibridno ratovanje ja ni ne znam što je to da budem iskren. Nije dobro da se svako otkrivanje afere i prozivanje nekoga zato što je možda nešto loše napravio proglašava nekim ratom, hibridnim ili nehibridnim. Posao medija je da otkrivaju afere, to ne doživljavam kao rat bilo koje vrste. Ako postoji nekakav hibridni ili bilo kakav rat očekujem od državnih tijela koju su za to zadužene da se očituju i poduzmu mjere. Mi cijelo vrijeme kao društvo upadamo u te nekakve teorije zavjere, mene netko ne voli pa ratuje protiv mene, to je jednostavno krivi pristup - poručio je Miljenić. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag