Obavijesti

News

Komentari 50

'Miljevićeve navode o korupciji među sucima ćemo provjeriti'

'Miljevićeve navode o korupciji među sucima ćemo provjeriti'
1

Odvjetnik Miljević je jučer na RTL-u rekao kako je Zdravko Mamić bio najavio konferenciju za novinare koju je na njegov savjet otkazao, a na kojoj je htio govoriti o određenim oblicima korupcije u pravosuđu

VIDEO

Odvjetnik Veljko Miljević je u nedjelju, uoči odlučivanja o izručenju Zdravka Mamića Hrvatskoj, u emisiji RTL Danas iznio neodređene navode o korumpiranosti sudaca, a da, iako je upoznat sa zakonskim odredbama, prethodno nije o tome obavijestio nadležne institucije, naveo je Uskok u današnjem priopćenju ističući da će Miljevićevi navodi biti provjereni.

U povodu upita novinara vezanih uz jučerašnje navode odvjetnika Veljka Miljevića o mogućoj korumpiranosti sudaca te o očekivanju da bude pozvan na razgovor, Uskok je priopćio kako je odvjetnik Miljević uoči odlučivanja o izručenju njegova branjenika Mamića Hrvatskoj, iznio neodređene navode o korumpiranosti sudaca a da prethodno nije o tome obavijestio nadležne institucije, iako je vrlo dobro upoznat sa zakonskim odredbama koje se odnose na prijavljivanje kaznenih djela.

Odvjetnik Miljević sigurno zna da je svatko dužan prijaviti kazneno djelo za koje se postupak pokreće po službenoj dužnosti. Jednako tako je sasvim sigurno upućen kome treba podnijeti kaznenu prijavu, kao što zna i za posljedice neprijavljivanja počinjenog kaznenog djela, ističe Uskok. 

Pokretanje videa...

00:29

U priopćenju navode i kako pretpostavljaju " da mu prilikom javnog iznošenja takvih tvrdnji, s kojima je sukladno njegovim navodima upoznat već neko vrijeme, prvenstveni interes nije bio da se one ispitaju bez ugrožavanja probitaka eventualnog kaznenog postupka."

Uskok podsjeća kako je njegov branjenik Zdravko Mamić, u lipnju prošle godine, na konferenciji za medije iznio navode o koruptivnim radnjama visokih pravosudnih dužnosnika odnosno o njihovim navodnim SMS porukama, a što se pokazalo lažnim.

Odvjetnik Miljević je na temelju takvih navoda i te dokumentacije" tražio preotvaranje sudske rasprave i odgodu izricanja presude u predmetu koji se vodio protiv njegovog branjenika pozivajući se na priopćenje DORH-a o naloženim izvidima u povodu tvrdnji izrečenih na spomenutoj konferenciji njegovog branjenika." Radi se o tzv. „aferi SMS“ u kojem predmetu je Uskok, nakon provedene istrage, podigao optužnicu protiv osoba koje su bile uključene u izradu lažne prepiske, a u kojem predmetu je potvrđena optužnica i postupak je u tijeku.

Međutim, budući da provjeravamo sve navode o mogućem počinjenju kaznenih djela iz naše nadležnosti, zaključno ističemo da će biti provjereni i predmetni navodi odvjetnika Miljevića, zaključuje Uskok.

Odvjetnik Miljević je jučer na RTL-u rekao kako je Zdravko Mamić bio najavio konferenciju za novinare koju je na njegov savjet otkazao, a na kojoj je htio govoriti o određenim oblicima korupcije u pravosuđu i to "od srednje do visoke razine". Kako je rekao Miljević,  Mamić je htio  imenovati šest sudaca.  Miljević  je također rekao kako se u kuloarima zna koji su suci spremni za takvu djelatnosti i koji u njoj sudjeluju. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:45
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga
MISTERIOZNI SLUČAJ IZ SRBIJE

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga

Svi se nadaju kako će djevojčica uskoro biti pronađena i vraćena svojim roditeljima. U tijeku je velika potraga za Dankom (2) na istoku Srbije. Prvi put su koristili i 'Amber Alert'
Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...