Obavijesti

News

Komentari 11

'Milka Zadro simbol je patnje i požrtvovnosti hrvatskih žena'

'Milka Zadro simbol je patnje i požrtvovnosti hrvatskih žena'

Iz ljubavi prema Domovini podnijela je najveću žrtvu koju jedna majka može dati, ono najvrednije - svoju obitelj, poručila je predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović

VIDEO

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u petak je uputila sućut obitelji Zadro u povodu smrti Milke Zadro, majke heroja obrane Vukovara, generala Blage Zadre te istaknula kako je Milka Zadro simbol patnje i požrtvovnosti hrvatskih žena.

Preminula Milka Zadro, majka heroja iz Vukovara Blage Zadre
Preminula Milka Zadro, majka heroja iz Vukovara Blage Zadre

"Duboko sam rastužena viješću o smrti vaše majke i bake, poštovane gospođe Milke Zadro. Iz ljubavi prema Domovini podnijela je najveću žrtvu koju jedna majka može dati, ono najvrednije - svoju obitelj. Gospođa Zadro je simbol patnje i požrtvovnosti svih hrvatskih žena koje su u Domovinskom ratu izgubile svoje najmilije. Pridružujući se mnogima koji su je voljeli i poštovali, molim vas primite izraze moje iskrene sućuti“, stoji u poruci predsjednice Grabar-Kitarović.

Ministarstvo branitelja: Milka Zadro žena je dostojna poštovanja i divljenja

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ministarstvo hrvatskih branitelja izražava sućut obitelji Zadro u povodu smrti Milke Zadro, majke heroja obrane Vukovara, generala Blage Zadre.

"Malo je koja obitelj dala toliki obol u obrani Lijepe naše kao obitelj Zadro iz koje je poteklo čak deset hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, a njih dvojica - Milkin sin general bojnik Blago Zadro i unuk Robert za hrvatsku su državu dali svoje živote", stoji u priopćenju tog ministarstva.

 "Samo osoba duboke vjere i hrabrosti može proći kroz tolike životne nedaće, prihvaćati početak i trajanje svojih patnji s dostojanstvom kakvim je to činila gospođa Milka. Takva je žena dostojna poštovanja i divljenja. Za svoje zasluge Milka Zadro odlikovana je Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske. Ratni i životni put članova obitelji Zadro ostaje trajno zabilježen u sjećanjima svih nas, na ponos obitelji i Domovini.

Poštovanoj gospođi Milki neka je laka hrvatska zemlja za koju je podnijela veliku žrtvu, a cijeloj obitelji Zadro iskazujemo duboku zahvalnost za svu ljubav koju su iskazali prema svojoj domovini i hrvatskom narodu i na obolu koji su dali u obrani Lijepe naše", zaključuje u priopćenju Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a