Obavijesti

News

Komentari 50

Milorad Pupovac izabran za novog predsjednika SDSS-a

Milorad Pupovac izabran za novog predsjednika SDSS-a
1

On je na mjestu predsjednika SDSS-a zamijenio Vojislava Stanimirovića koji je dužnost predsjednika stranke obnašao od ožujka 1997. godine kada je stranka upravo u Vukovaru i osnovana

VIDEO

Odlukom članova Glavne skupštine Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), koja je održana u nedjelju u Vukovaru, za predsjednika stranke izabran je dosadašnji dopredsjednik Milorad Pupovac.

On je na mjestu predsjednika SDSS-a zamijenio Vojislava Stanimirovića koji je dužnost predsjednika stranke obnašao od ožujka 1997. godine kada je stranka upravo u Vukovaru i osnovana.

„Samo Ivan Jakovčić je u kontinuitetu bio duže predsjednik neke političke stranke u Hrvatskoj“, rekao je Stanimirović.  

Pojasnio je i kako će SDSS u budućnosti voditi Pupovac koji će kao politički veteran pomagati da četvero izabranih potpredsjednika stranke politički stasaju. Najavio je i da SDSS zadržava kontinuitet tako da će sjedište stranke i dalje biti u Vukovaru kao i stalnu komunikaciju na relaciji Vukovar-Zagreb.

„Gori ne smijemo biti, a bolji u mnogim stvarima moramo biti. Moramo biti bolji u kontaktu s ljudima, drugim političkim strankama s kojima je moguća suradnja, rješavanju životnih problema ljudi kao i većoj participaciji pripadnika srpske nacionalne manjine“, rekao je Pupovac.

Govoreći o daljim programskim smjernicama SDSS-a, najavio je daljnje aktivnosti na registraciji srpskih škola, obnovi i stambenom zbrinjavanju, kadrovskoj efikasnosti kao i razvoju sredina u kojima žive pripadnici srpske nacionalne manjine.

Za dopredsjednika SDSS-a izabrani su Dragana Jeckov, Jugoslav Vesić, Anja Šimpraga i Dejan Mihajlović. Dužnost predsjednika Glavne skupštine u sljedeće četiri godine obnašat će Vojislav Stanimirović. a njegovi zamjenici bit će Mile Horvat i Igor Pavković.

Glavna skupština SDSS-a iskorištena je i za dodjelu posebnog priznanja SDSS-a, pod nazivom Miloš Vojnović, koja se dodjeljuje članovima stranke za doprinos u njenom radu i djelovanju. Nagradu su dobili Lazo Gunj, Nikola Kalat i Miloš Kevčija.

Na Glavnoj skupštini stranke nazočili su gosti među kojima su bili Tomislav Čuljak (HDZ), Bojan Glavašević (SDP), Vladimir Ham (HNS), Ivan Vrkić (gradonačelnik Osijeka) te generalni konzul Republike Srbije u Vukovaru Milan Šapić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..