Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Milorad Pupovac izabran za novog predsjednika SDSS-a

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

On je na mjestu predsjednika SDSS-a zamijenio Vojislava Stanimirovića koji je dužnost predsjednika stranke obnašao od ožujka 1997. godine kada je stranka upravo u Vukovaru i osnovana

Odlukom članova Glavne skupštine Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), koja je održana u nedjelju u Vukovaru, za predsjednika stranke izabran je dosadašnji dopredsjednik Milorad Pupovac.

On je na mjestu predsjednika SDSS-a zamijenio Vojislava Stanimirovića koji je dužnost predsjednika stranke obnašao od ožujka 1997. godine kada je stranka upravo u Vukovaru i osnovana.

„Samo Ivan Jakovčić je u kontinuitetu bio duže predsjednik neke političke stranke u Hrvatskoj“, rekao je Stanimirović.  

Pojasnio je i kako će SDSS u budućnosti voditi Pupovac koji će kao politički veteran pomagati da četvero izabranih potpredsjednika stranke politički stasaju. Najavio je i da SDSS zadržava kontinuitet tako da će sjedište stranke i dalje biti u Vukovaru kao i stalnu komunikaciju na relaciji Vukovar-Zagreb.

„Gori ne smijemo biti, a bolji u mnogim stvarima moramo biti. Moramo biti bolji u kontaktu s ljudima, drugim političkim strankama s kojima je moguća suradnja, rješavanju životnih problema ljudi kao i većoj participaciji pripadnika srpske nacionalne manjine“, rekao je Pupovac.

Govoreći o daljim programskim smjernicama SDSS-a, najavio je daljnje aktivnosti na registraciji srpskih škola, obnovi i stambenom zbrinjavanju, kadrovskoj efikasnosti kao i razvoju sredina u kojima žive pripadnici srpske nacionalne manjine.

Za dopredsjednika SDSS-a izabrani su Dragana Jeckov, Jugoslav Vesić, Anja Šimpraga i Dejan Mihajlović. Dužnost predsjednika Glavne skupštine u sljedeće četiri godine obnašat će Vojislav Stanimirović. a njegovi zamjenici bit će Mile Horvat i Igor Pavković.

Glavna skupština SDSS-a iskorištena je i za dodjelu posebnog priznanja SDSS-a, pod nazivom Miloš Vojnović, koja se dodjeljuje članovima stranke za doprinos u njenom radu i djelovanju. Nagradu su dobili Lazo Gunj, Nikola Kalat i Miloš Kevčija.

Na Glavnoj skupštini stranke nazočili su gosti među kojima su bili Tomislav Čuljak (HDZ), Bojan Glavašević (SDP), Vladimir Ham (HNS), Ivan Vrkić (gradonačelnik Osijeka) te generalni konzul Republike Srbije u Vukovaru Milan Šapić.

Komentari (50)
  • može on pričat što hoće ali je činjenica da svake godine naš najsvečaniji praznik - dan pobjede i domovinske zahvalnosti provede naričući u beogradu. pametnome dosta...

    2. 7. 2017,   17:45
  • Jao bre Milorade,pa što si ti daješ za pravo ,pretjerao si bre sa svojim etno srbovanjem više.Nitko Vas ne dira živite kako živite isto kao i svi mi uglavnom i to je to.Eto ti recimo mnogo lepše živiš u hrvatskoj od mene Hrvata,pa se ja ne bunim

    2. 7. 2017,   20:15
  • Ja i dalje nemogu svatit da mi Srbima dajemo tolika prava,da im se daje lova iz proračuna i da i dalje onaj četnik iz Vukovara Stanimirović nešto blebeče za Srbe...WTF???

    2. 7. 2017,   19:18