Obavijesti

News

Komentari 15

Mimohod u Tisnom: Počast za poginule u kornatskoj tragediji

Mimohod u Tisnom: Počast za poginule  u kornatskoj tragediji
3

I dalje nam nije potpuno jasno što se dogodilo tog 30. kolovoza 2007. na otoku Kornatu. Nadam se da ćemo jednog dana pronaći mir, smisao svega, da će nam postati jasnije kako i zašto, rekao je Zvonimir Čorkalo

VIDEO

Mimohodom sjećanja večeras je u Tisnom obilježana 10. obljetnica kornatske tragedije - smrtnog stradavanja 12 vatrogasaca JVP Šibenik, DVD-a Vodice i DVD-a Tisno koje je nakon helikopterskog desanta vrućeg i vjetrovitog 30. kolovoza 2007. godine na otoku Kornatu pregazila vatra.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Tisno se prisjeća Kornatske tragedije mimohodom za stradale vatrogasce Reporter Hrvoslav Pavić

Posted by 24sata on 29. kolovoza 2017

Uz obitelji poginulih i mještane u Tisno su počast stradalim kolegama došli odati vatrogasci iz postrojbi iz okolnih gradova i mjesta, ali i iz ostatka Hrvatske i susjedne Slovenije.   Dino Klarić, Ivan Marinović, Gabrijel Skočić, Karlo Ševerdija, Marinko Knežević, Hrvoje Strikoman, Ante Juričev Mikulin, Ivica Crvelin, Ante Crvelin,- Tomislav Crvelin, Josip Lučić i Marko Stančić heroji su čija žrtva nadahnjuje i koje nikad neće zaboraviti. Mimohod je krenuo od vatrogasnog doma DVD-a Tisno do križa koji je kod crkve sv. Duha podignut u spomen stradalim vatrogascima.

- Sutra se navršava deset godina od najveće tragedije koja je pogodila cijeli naš kraj. Taj dan vrijeme je stalo. Još uvijek u naša sjećanja i naša srca je duboko urezano ono poslijepodne, ona večer, ona noć strepnje, tuge, nadanja... Dani i godine prolaze, puno je neodgovorenih pitanja i dalje nam nije potpuno jasno što se dogodilo tog 30. kolovoza 2007. godine na otoku Kornatu. Nadam se da ćemo jednog dana, iako će to biti jako teško, pronaći nekakav mir, smisao svega, da će nam postati jasnije kako i zašto - rekao je u obraćanju skupu pred križem Zvonimir Čorkalo, predsednikk DVD-a Tisno.

U ime DVD-a i svih vatrogasaca Čorkalo je obećao da stradale nikada neće zaboraviti.

- Cijele godine ste u našim mislima, a pogotovo u ove ljetne dane kad se bliži godišnjica. Također, veliki broj intervencija ovih dana budi mnoge uspomene i vraća nas u vrijeme kada smo se zajedno borili protiv vatre, zajedno sa osmjehom išli na svaku intervenciju. Mi smo ostali tu, a za vas znam da ste gore na sigurnom mjestu i da nas čuvate i da bdijete nad nama kod svake nove intervencije. Nikad Vas nećemo zaboraviti. I ovaj dostojanstveni mimohod je dokaz za to. I ovaj križ. Križ žrtve i nade koji je podignut da bude vječni spomen na jednu žrtvu, na jednu mladost, na ljubav koju smo imali od Vas, ali i na ljubav koju mi svi osjećamo prema vama - rekao je Čorkalo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa