Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ministar Aladrović: Prosječno povećanje mirovina 60 kuna

Ministar Josip Aladrović najavio je da će usklađivanje mirovina, koje bi se trebalo provesti u rujnu, iznositi 2,44 posto, što je povećanje od 60 kuna na prosječnu mirovinu i 40 kuna na najnižu mirovinu

 - Usklađenje koje će se dogoditi iznosit će 2,44 posto, otprilike 60 kuna na prosječnu mirovinu i 40 kuna na najnižu mirovinu. Time nastavljamo trend relativno visokih usklađenja mirovina i, između ostalog, polučujemo jedan od ciljeva mirovinske reforme kroz promjenu načina usklađenja -  rekao je ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović novinarima uoči Vladina užeg kabineta.

Vezano za najavu štrajka sindikata u obrazovnom sustavu ako im se ne povećaju plaće, kazao je da se "razgovori o tome ne odvijaju" dodavši da će se vidjeti što će budućnost donijeti.

Osvrnuo se i na pregovore sa sindikatima u zdravstvu koji se nastavljaju u petak, izrazivši uvjerenje da će zajedno pronaći način da se štrajk ne dogodi, odnosno da će dogovoriti obnovu granskog kolektivnog ugovora na zadovoljstvo svih zainteresiranih.

Upitan je li premijer Andrej Plenković spreman popustiti zahtjevima sindikata u zdravstvu, Aladrović je ponovio da je Vlada tu jedinstvena u svojim stavovima i očekuje horizontalno povećanje plaća, odnosno horizontalnu korekciju.

- Vlada je jednoglasna u pogledu toga kako treba neke stvari formulirati. Naravno da ministri iz svojih resora zagovaraju određene izmjene koje smatraju da bi bile pozitivne, ali Vlada će definitivno donijeti stav i ispregovarati taj stav koji će biti na zadovoljstvo svih -  poručio je ministar rada.

Komentari (62)
  • Ova tema je populistička i besmislena dok se javno ne objavi točan broj branitelja i kroz to broj lažnih, podobnih i uhljebljenih koji žive na leđima svih onih koji su pošteno odradili svoj radni vijek. A sve to im omogućava ovakva država i posloženi, birački sustav.

    21. 8. 2019,   11:27
  • Hmmm...? Znači 40 kuna povišica? Jbg, jel mi kasno bukirati nešto na Brijunima?

    21. 8. 2019,   12:11
  • - Usklađenje koje će se dogoditi iznosit će 2,44 posto, otprilike 60 kuna na prosječnu mirovinu i 40 kuna na najnižu mirovinu. Time nastavljamo trend relativno visokih usklađenja mirovina. Majko mila, čim se ti hvališ! Ovak si mlad, a već tak sarkastičan. Trebala bi najniža mirovina porasti za 600 kn, onda bi to bila vijest, ovak je ovo, samo hranjenje glasača HDZ-a!

    21. 8. 2019,   12:00