Obavijesti

News

Komentari 5

Ministar Božinović predstavio novu akciju policije u Slanom

Ministar Božinović predstavio novu akciju policije u Slanom
1

Kampanja u sklopu Turneje radosti Sportskih igara mladih 2018. sastoji se od niza preventivnih i animacijskih aktivnosti usmjerenih na promicanje zdravih stilova života u sportskom duhu

VIDEO

Ministar unutarnjih poslova Bavor Božinović i predsjednik Plazma Sportskih igara mladih Zdravko Marić predstavili su u utorak u Slanom nacionalnu kampanju ''Zajedno možemo više - u akciji s policijom".

Kampanja u sklopu Turneje radosti Sportskih igara mladih 2018. sastoji se od niza preventivnih i animacijskih aktivnosti usmjerenih na promicanje zdravih stilova života u sportskom duhu, ali i pozitivne navijačke kulture koja, po riječima ministra Božinovića, isključuje svaki oblik huliganizma, nasilja, diskriminacije i govora mržnje te poziva na "fair play", toleranciju i korektno navijanje.

"Policija se ne bavi samo represivnim akcijama. Ono na čemu Ministarstvo unutarnjih poslova inzistira je preventiva. Zato koristimo svaku prigodu i svaku akciju poput ove s entuzijastima iz Plazma Sportskih igara mladih. I jedni i drugi obraćamo se djeci kroz sport", kazao je Božinović.

Niz edukativnih sadržaja na više info punktova

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U MUP-u ističu da će se na javnim površinama u gradovima gdje će se održavati manifestacije u sklopu Turneje radosti Sportskih igara mladih biti pripremljen niz informativno - edukativnih kutaka podijeljenih u više punktova različitih tematika. 

Na info punktu nazvanom "Policajac prijatelj pomagač" djeca će se družiti s policajcima od kojih će dobivati korisne savjete, ali i publikacije na temu prevencije govora mržnje, huliganizma, nasilja te opasnosti zlouporabe droga, alkohola i kocke. Ostali punktovi nosit će nazive "Zajedno protiv govora mržnje", "Koliko alkohol škodi", "Zaviri u Mobilni preventivni centar policije", "Upoznaj policijske vještine, policijsku opremu i tehniku", "Program prometne kulture za najmlađe", "Čemu nas uči simulator vožnje motocikla", itd.

Baklja zapaljena u Slanom

Program je službeno započeo simboličnim paljenjem baklje Plazme Sportskih igara mladih 2018. koju su zajednički zapalili Božinović i Marić, a baklju je u pratnji učenika donio najbolji vaterpolist Europe i kapetan hrvatske vaterpolo reprezentacije Marko Bijač.

Plazma Sportske igre mladih ove godine obilježavaju 22. godišnjicu postojanja. Kao najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi učenicima osnovnih i srednjih škola pruža priliku da od travnja do kolovoza besplatno sudjeluju u natjecanjima malog nogometa, rukometa, odbojke, ulične košarke, tenisa, stolnog tenisa, šaha, odbojke na pijesku, graničara i utrke na 60 metara. U 22 godine postojanja igre su okupile više od 1,2 milijuna sudionika.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.