Obavijesti

News

Komentari 27

Ministar Božinović: 'Stojim iza svakog policajca koji čuva mir'

Nekoliko muškaraca napalo je policajce u četiri intervencije u Istri i Međimurju. Kamenovali su ih, pucali kraj njih, oštetili im aute, razbijali po postaji...

VIDEO

Teški prvi dan 2019. imali su međimurski policajci koji su umalo i sami stradali u dvije odvojene intervencije. Prvi su imali u u utorak oko podneva u Piškorovcu. Do njih je došao pijani 21-godišnjak s područja Male Subotice te im je prijetio da će ih prebiti drvenom letvom.

Policajci su odmah reagirali te su ga uspjeli svladati. Ipak, razjareni mladić se opirao te je udarao i oštetio vrata automobila. Uspjeli su ga alkotestirati, a u kriv je imao 1,77 promila alkohola. Na povratku u postaju pokušala ih je spriječiti grupa ljudi. Gužvu je iskoristio nepoznati čovjek koji je ispalio nekoliko metaka i pobjegao. Policajci su pronašli čahure, a istraga je u tijeku. Intervenciji tu nije bio kraj. Dok su odlazili jedan maloljetnik kamenovao je vozilo. Uspio ga je oštetiti te su ga kazneno prijavili

Pijanog 21-godišnjaka su prijavili državnom odvjetniku zbog prijetnje i oštećenja tuđe stvari. Sudac istrage odredio mu je istražni zatvor. 

Ukrali gorivo pa bježali od interventne

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Samo tri sata poslije policajci su dobili dojavu o krađi goriva u Čakovečkoj ulici u Pušćinama. Patrola je ma benzinskoj postaji u u Međimurskoj ulici u Kuršancu pronašli auto koji je odgovarao opisu. No unatoč upozorenjima i sireni vozač (25) se nije želio zaustaviti.

Kad su ga uspjeli zaustaviti, vozač im je pokušao pobjeći. Uspjeli su ga zaustaviti i privesti uz upotrebu sile. U tom trenutku do njih je došao suvozač (28) s područja Čakovca i počeo tući policajce. Uspio je osloboditi prijatelja te su obojica pobjegli.

U potragu su se uključila interventna policija iz Međimurja i Varaždina te su ih ulovili. Vozač je imao 0,8 promila alkohola u krvi, a suvozač 1,19 promila. No ni to privođenje nije prošlo bez problema. Ponovno se okupila rulja u Kuršancu te je jedan 32-godišnjak bacio kamen na policajce. Promašio ih je i pogodio njihov auto. Nažalost, kamen se odbio i pogodio dijete koje se našlo u blizini. Kako neslužbeno doznajemo, dijete ima teške ozljede glave te je s frakturom završilo u bolnici u Čakovcu. Napadača su priveli i prijavili.

Dva policajca su ozlijeđena te su i njih pregledali u Županijskoj bolnici Čakovec. Pregledali su i bjegunce i otkrili da se 25-godišnjak u bijegu teško, a 28-godišnjak lakše ozlijedio.

Tijekom istrage policajci su otkrili da je pijani vozač skrivio i prometnu nesreću u Kuršancu. Zbog brzine je izletio s ceste u zavoju i udario u žičanu dvorišnu ogradu. Uspio je izvući auto nastaviti put te će za to dobiti prekršajnu prijavu. Potvrdili su da nikad nije položio vozački ispit.

Zbog bicikla se tukao na ulici

Gotovo u isto vrijeme reagirali su i istarski policajci. Prvo su reagirali oni u Poreču kad su im dojavili da je 27-godišnjak ukrao električni bicikl. Njega je u Ulici Decumanus primijetio 23-godišnjak koji je je lovio. Sustigao ga je na Obali maršala Tita te su se počeli tući. Lopov je uspio pobjeći ,a na rivi su mu prepriječili policajci. Vrijeđao ih je i napao. Jednog policajca ulovio je za struk i pokušao baciti na tlo. Uspjeli su ga pritvoriti te su on i dva policajca lakše ozlijeđeni. 

Nožem ganjao curu po Puli

Četvrti napad na policajce istog dana bio je u Puli. Ondje je oko 14.30 sati u Flanatičkoj ulici pijani 29-godišnjak prvo napao djevojku (26). Prijetio joj je smrću, a udario je 22-godišnjaka koji je bio s njom u društvu. Nastavio je divljati te je iz kafića uzeo nož i počeo trčati za djevojkom.

Policajci su ga priveli u nekoliko minuta, no on se s tim nije pomirio. Tijekom privođenja glavom je razbio ulazna vrata na zgradi policije i lakše se ozlijedio.

Zbog tih napada reagirao je i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Za 24sata rekao je kako je ogorčen zbog ponašanja ljudi prema policajcima.

- Napadi na one koji čuvaju mir i štite prava hrvatskih građana su nedopustivi i trebaju biti apsolutno neprihvatljiva pojava u hrvatskom društvu. Kao ministar unutarnjih poslova stojim iza svakog policijskog službenika koji svoj posao obavlja zakonito i profesionalno - rekao je ministar Božinović.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...
POTRAGA ZA DANKOM (2)

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...