Obavijesti

News

Komentari 228

Ministar Jakovina: Dugove ću podmiriti kada prodam tvrtku

Ministar Jakovina: Dugove ću podmiriti kada prodam tvrtku
1

Ministar poljoprivrede vlasnik je tvrtke koja je dužna 150.000 kuna, među ostalim i Hrvatskim vodama, gdje sjedi u upravi. On, pak, tvrdi kako nije u sukobu interesa

VIDEO

Već godinu dana u Vladi sjedi kao ministar poljoprivrede, no Tihomir Jakovina još nije dostavio ugovor o prijenosu upravljačkih prava u svojoj tvrtki TJ-PROM.

U imovinskoj kartici koju je podnio na početku mandata stoji da je prijenos prava u tijeku, a u sudskom registru Jakovinu navode kao direktora i jedinog osnivača TJ-PROM-a. Za Večernji list je rekao da je nakon dolaska u Vladu prijavio tvrtku u imovinsku karticu te je naveo da je prijenos vlasništva u tijeku. Dodao je da je upravljačka prava prenio na odvjetnički ured u Slavonskom Brodu.

Tvrtka čiji sam vlasnik je neaktivna, nema zaposlenih i nije ni u kakvom poslovnom odnosu s tijelima javne vlasti ili tvrtkama u državnom vlasništvu

- Moj jedini propust je to što nisam Povjerenstvu dostavio ugovor o prijenosu upravljačkih prava za što se ispričavam - rekao je ministar Jakovina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Čini se kako je imao toliko posla da je zaboravio izvijestiti da je promjena vlasništva odvjetničkom društvu učinjena, no smatra da neće imati problema jer je tvrtka godinama neaktivna i nema zaposlenih. Riječ je o poljoprivrednoj apoteci u Bukovlju kraj Slavonskog Broda. Večernjak piše da je apoteka dužna malo više od 150.000 kuna te je u blokadi dvije godine.

Dužan je, između ostalog, Hrvatskim vodama i državnom proračunu.

- Dugove nikad nisam osporavao. Podmirit ću ih nakon što prodam tvrtku uz pomoć povjerenika, odnosno odvjetnika - kazao je ministar.

Jakovina je istodobno predsjednik upravnog vijeća Hrvatskih voda, koje su zatražile ovrhu, tj. blokadu računa, koja je provedena i prije nego što je postao ministar.

Nakon dolaska u Vladu RH, društvo TJ-PROM d.o.o. uredno sam prijavio u imovinsku karticu te naveo da je prijenos upravljačkih prava u tijeku

- Sukob interesa bio bi da ja nešto sa strane radim. Tako da o tome nisam ni razmišljao. Porazgovarat ću s odvjetnicima koji vode tvrtku. Mislim da će oni to kvalitetno riješiti kako ne bi ostali repovi koji bi se vezivali za mene - kazao je Jakovina.

Što se tiče dugovanja prema trećima, nastalima u doba kada je tvrtka bila aktivna nikada ih nisam osporavao te će ista biti namirena po prodaji tvrtke

Jakovina Vodama duguje oko 9000 kuna, a proračunu je dužan oko 4000 kuna. Najviše, oko 60.000 kuna, dužan je tvrtki C.P.M. Internacional. TJ-PROM je posljednje financijsko izvješće predao 18. lipnja, što znači da tvrtka i dalje postoji. Od 2008. nema ni jednog zaposlenika, a već je tri godine spremna za stečaj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 228
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu