Obavijesti

News

Komentari 3

Ministar je u Šibeniku obišao radove na tvrđavi sv. Ivana

Ministar je u Šibeniku obišao radove na tvrđavi sv. Ivana
1

Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić boravi u petak u Šibeniku, gdje je s predstavnicima gradskih vlasti obišao tvrđavu sv. Ivana na kojoj su u tijeku opsežni radovi na obnovi.

VIDEO

Zadovoljstvo mi je da smo danas u Šibeniku, jer je cilj Vlade Andreja Plenkovića ravnomjeran razvoj Hrvatske. Ugovorili smo EU fondove i digli omotnicu na 73 posto, Šibensko-kninska županija dosad je ugovorila 1,6 milijardi kuna, a na šibenskom području provode se projekti vrijedni 1,1 milijardi kuna", izjavio je Pavić novinarima.

Koliko ti fondovi znače za grad, istaknuo je, pokazuje upravo tvrđava sv. Ivana, projekt vrijedan 50 milijuna kuna koji se upravo završava.

- Tvrđave su simbol europskih fondova, pa čestitam šibenskom gradonačelniku na tome i na načinu na koji se grad može dignuti i revitalizirati. Ono što mi je zadovoljstvo je da je nedavno potpisan sporazum za Integrirana teritorijalna ulaganja koja će donijeti Šibeniku i aglomeraciji oko njega dodatna sredstva i ulaganja u sljedećoj financijskoj omotnici, poručio je Pavić.

Gradonačelnik Željko Burić kazao je da dobrobit svega što je napravljeno europskim novcem nije samo u "obnova tvrđava i slaganje kamena", već način na koji se njima upravlja.

- Šibenske tvrđave, taj jedinstveni fortifikacijski sustav, pravi su primjer onoga čime sve treba rezultirati, a to su, uz obnovljene spomenike kulture i ispričanu bogatu povijest, zaposleni ljudi i samoodrživost sustava kroz Javnu ustanovu Tvrđava kulture Šibenik i u sadržaju i u prepoznatljivosti grada, rekao je Burić.

Naglasio je kako je obnova tvrđave sv. Ivana na površini od 18,5 tisuća četvornih metara jedinstveni projekt u Hrvatskoj.

- Projekt ide dalje, sve rješavamo u hodu, a u samoj najavi projekta kazali smo da očekujemo upravo ovo što se sada događa, te da će sve sigurno biti pet ili šest mjeseci duže od planiranoga. Kad sve to zbrojite, očekujemo da će pri kraju 2021. godine biti gotovo i bili bismo s tim zadovoljni, istaknuo je Burić.

Radovi na obnovi te tvrđave počeli su na proljeće ove godine, a prilikom potpisivanja ugovora za radove vrijedne 49 milijuna kuna gradonačelnik Burić i njegov zamjenik Danijel Mileta najavili su kako očekuju brojne poteškoće, pa nisu htjeli prognozirati koliko će točno trajati radovi. No, pročelnik Odjela za gospodarstvo Petar Mišura izrazio je uvjerenje da će biti gotovi do proljeća 2021. godine.

(mz)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca