Obavijesti

News

Komentari 238

Šegon nije htio sam otići, Linić podnio zahtjev za razrješenje

Šegon nije htio sam otići, Linić podnio zahtjev za razrješenje
2

Premijer je u četvrtak kazao kako očekuje od ministra financija Slavka Linića da nešto poduzme u vezi svog pomoćnika Branka Šegona ili će to, kazao je, učiniti on

VIDEO

Ministar financija Slavko Linić je na zahtjev predsjednika Vlade Zorana Milanovića zatražio razrješenje pomoćnika ministra gospodina Branka Šegona koji nije želio dobrovoljno odstupiti, izvijestili su iz Ureda predsjednika Vlade RH.

Premijer Milanović je u četvrtak kazao kako očekuje od ministra financija Slavka Linića da nešto poduzme u vezi svog pomoćnika Branka Šegona. 

- Ako on to ne učini ja ću - kazao je Milanović gostujući u Dnevniku Nove TV.

Rekao je kako Šegon više neće biti pomoćnik ministra financija te da je to upozorenje svima za ubuduće. Dodao je i kako "u tog čovjeka više nema povjerenja".

- Radi se o čovjeku koji je iskoristio svoju poziciju da pomogne sebi, tako se nitko u našoj Vladi nije ponašao. Standardi su dosta visoki i to tako ne može ići - rekao je Milanović.

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić o premijerovoj najavi smjene pomoćnika ministra financija Branka Šegona rekao je kako "nitko nema pravo ugrožavati politički ugled Vlade i SDP-a".

Ministar zdravlja Rajko Ostojić rekao je da svi u Vladi rade odgovorno i teško. Ministar obrazovanja Željko Jovanović naglasio je kako je na prvom mjestu uvijek interes građana, a tek onda stranke.

Tvrtka Facta Vera dobila kredit od HBOR-a

Podsjetimo, sumnja se da je tvrtka Branka Šegona dobila kredit od HBOR-a po vrlo povoljnim uvjetima. 

Ugovor o kreditu je sklopljen 30. kolovoza 2012. između tvrtke Facta Vera i HBOR-a, u iznosu od 31,4 milijuna kuna. Kredit je odobren na 17 godina, uz poček od 4 godine i 13 godina otplate. Pritom je određena kamatna stopa od 3 posto godišnje za 5 milijuna kuna, a za iznos od 26,4 milijuna kuna kamatna stopa je tržišna i iznosi 5,74 posto godišnje, što znači da je prosječna kamatna stopa za cijeli kreditni iznos 5,31 posto.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 238
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.