Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ministar Marić: 'Godinama smo čekali, možemo i par mjeseci'

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ja bih rekao ovako – do sada sve što smo čuli u medijskom prostoru, mislim da svima nama, kao poreznim obveznicima, otvara jednu dodatnu zainteresiranost, objasnio je Marić

Ministar financija Zdravko Marić rekao je u Dnevniku Nove TV da novac, 150 milijuna kuna o kojih trenutno ovisi opstanak vladajuće koalicije, nije predviđen. To je novac kojeg Marić treba osigurati kao kompenzacijske mjere dok se ne sredi pitanje koeficijenata. 

- Dakle, što se tiče plaće, vidjet ćete i u prijedlogu proračuna za iduću godinu, od ukupnog povećanja proračuna dvije su ključne stavke. S jedne strane, to je jedna milijarda i 700 milijuna kuna više za mirovine i mirovinska primanja. I drugo, jednako toliko je predviđen iznos za plaće - rekao je. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

 - Što se tiče politike plaća, tu moramo biti jasni. Povećanje plaća je ispred prijedloga o povećanju osnovice. No kao što sam i danas govorio, i sada ću ponoviti – mi smo otvorili jednu vrlo važnu temu koja i u medijskom i javno prostoru dobiva sve više prostora, a to su koeficijenti i dodaci, koje ne smijemo zaboraviti jer je plaća umnožak i zbroj tih elemenata - objasnio je Marić. 

Na pitanje koliko je potrebno za analizu i implementaciju uređenja koeficijenata, Marić je rekao: 

- Ako smo čekali godinama, možemo i par mjeseci. Ne čekamo nešto što će se događati ne znam kada i da se ništa ne događa. 

Zagreb: Andrej Plenković ugostio predsjednika Europske investicijske banke TKO NAJVIŠE ZARAĐUJE Plenkovićeva plaća je na 1241. mjestu u državi, Marić je 3078.

-  3+2 povećanje plaća ove godine, 2 posto stupa na snagu s 1.9., dakle osnovice. Kao što se uspoređuje, uz dužno poštovanje, učitelje s nekim drugima, tako se i netko drugi uspoređuje s njima. Nije ista plaća za VSS u državnoj i VSS plaća u socijali i obrazovanju. Ja bih rekao ovako – do sada sve što smo čuli u medijskom prostoru, mislim da svima nama, kao poreznim obveznicima, otvara jednu dodatnu zainteresiranost da se zaista ta tema na adekvatan način analizira i donesu suvisla rješenja - poručio je Marić. 

Komentari (18)
  • cekamo i mi 30 godina... pa smo gdje???

    29. 10. 2019,   21:32
  • Je Maricu, mi vec cekamo 30 godina da imamo Hrvatsku za kakvu smo se borili ali nazalost SR Hrvatska iz bivse Jugoslavije bila je puno razvijenija, postenija, moralnija, kulturno naprednija, mnogoljudnija i veselija.

    29. 10. 2019,   21:21
  • eeeeeeee moj Mariću,ti i tvoj vrhovnih Plenković ćete osobno pokopati HDZ,,zbog vas i vaših laži i špekuliranja čete izgubiti na izborima,,prvo predsjednićkim,a onda i parlamentarnim,,osobno će vas prosvjetari pokopati,,ali treeba vremena da se to skuži,,jer da su lažni branitelji ili uhljebi kakve povišice tražili,ili da treba novac u hercegovinu odnjeti,,odmah bi se za takove našli milioni,,ali evo za prosvjetare nema,a ima ih jakooooooo puno,preko 60.000 u RH,a ja se znam sa dosta njih,pa znam što vam se sprema.

    30. 10. 2019,   08:55