Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ministar Marić je uvjeren: Naše gospodarstvo će nastaviti rasti

None Foto: Mihael Hnatyšyn/24sata

Nakon posljednjih rezultata i nama su porasla očekivanja. To je dobar pokazatelj nakon šest godina recesije, ali moramo, trebamo i hoćemo jače i bolje od toga, rekao je Marić

Ministar financija Zdravko Marić uvjeren je da će hrvatsko gospodarstvo nastaviti rasti. Smatra da će za cijelu godinu rast našeg gospodarstva biti oko 2,5 posto.

– Nakon posljednjih rezultata i nama su porasla očekivanja. To je dobar pokazatelj nakon šest godina recesije, ali moramo, trebamo i hoćemo jače i bolje od toga – poručio je Marić prije sastanka sa gospodarstvenicima požeško-slavonske županije. Dodao je kako mu prioritet ostaje stvaranje radnih mjesta zbog čega se zalaže za poreznu reformu koju je HDZ u svom programu, kako je izjavio, adekvatno predložio.

– Država treba napraviti značajan iskorak u koracima koji gospodarstvenicima olakšavaju poslovanje. To se može napraviti u kratkom roku – objasnio je. Na novinarsko pitanje hoće li doći do smanjivanja PDV-a za hranu odgovorio je kako je bolja i efikasnija mjera sniziti poreznu stopu za poljoprivredne inpute poput sadnica, sjemena i stočne hrane.

Komentari (38)
  • Hoce dok god ne budemo imali vladu.. jer evo pokazuje se da nam je bolje BEZ vas.. Politicara opcenito..

    2. 9. 2016,   15:47
  • Bit će nam super dok ne oformimo novu vladu. Nakon toga smo opet u banani.

    2. 9. 2016,   16:47
  • Naravno da će BDP rasti. Rast će možda još godinu dana bez obzira tko dođe na vlast. A ako dođete vi, opet smo potonuli.

    2. 9. 2016,   21:08