Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Ukidanja porezne olakšice za djecu neće biti, ona nije upitna'

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Tehnički ministar financira Zdravko Marić obratio se novinarima kako bi pojasnio najavljene porezne izmjene. Opovrgnuo je nagađanja o ukidanju poreznih olakšica za djecu...

Tehnički ministar financira Zdravko Marić obratio se u subotu popodne novinarima kako bi pojasnio najavljene porezne izmjene. Opovrgnuo je nagađanja o ukidanju poreznih olakšica za djecu:

- Porezna olakšica ili uvećanje odbitka za djecu nikad nije dolazila ni pod kakav znak pitanja. U tom području ništa se neće ukidati - poručio je Marić.

Marić je najavio i porezna rasterećenja koja bi trebala stupiti na snagu od iduće godine:

- Ideja je bila napraviti sveobuhvatnu analizu poreznog sustava, tu su sudjelovali renomirani stručnjaci. Ona je trebala polučiti smjernice, ali pad Vlade odgodio je određene aktivnosti. Sve ono što je porezna reforma polučila neće ostati mrtvo slovo na papiru nego će zaživjeti u praksi.

Govoreći o franku, Marić je rekao da je konverzija provedena. Što se tiče dužnika, za Marića je tu priča završena:

- Posljedica tog zakona mogu imati određeni pravni epilog. Ono što je stiglo od Unicredita osobno nisam zaprimio, ali ono što mogu reći je da je to poziv za sve institucije hrvatske države da se koordiniranim akcijama na to odgovori - rekao je Marić dodavši da ako krene arbitraža prva opcija je zaštita nacionalnih interesa. 

Govoreći o formiranju Vlade, Marić nije želio komentirati napise da Most traži sedam ministarstava. rekao je da na posljednje,m sastanku nije bilo govora o tome već samo o sedam Mostovih zahtjeva. 

Komentari (115)
  • Maric je profesionalac u svom poslu,virujen ja njemu. Zna on sta radi

    17. 9. 2016,   16:06
  • Ja najviše volim gledat filmove kad pljačkaju banku...

    17. 9. 2016,   16:36
  • Franko je bio veliki državnik.

    17. 9. 2016,   13:43