Obavijesti

News

Komentari 3

Ministar obrane SAD-a odbio rusku ponudu suradnje u Siriji

Ministar obrane SAD-a odbio rusku ponudu suradnje u Siriji

U Siriji zajedno s Rusijom osiguravamo uvjete za sprječavanje zrakoplovnih nesreća u našim operacijama protiv džihadista skupine Islamske državem, rekao je Mattis

VIDEO

Američki ministar obrane Jim Mattis u utorak je hladnim tonom odgovorio na rusku ponudu suradnje u Siriji koju je Moskva predstavila kao rezultat susreta na vrhu na kojemu su sudjelovali Vladimir Putin i Donald Trump.

"U Siriji zajedno s Rusijom osiguravamo uvjete za sprječavanje zrakoplovnih nesreća u našim operacijama protiv džihadista skupine Islamske države (IS) kako bismo spriječili situacije opasne za vojnike obiju zemalja”, rekao je čelnik Pentagona na tiskovnoj konferenciji.

"No nećemo činiti ništa više od toga sve dok državni tajnik i predsjednik ne odluče kada ćemo, zajedno sa saveznicima, početi suradnju s Rusijom", rekao je Mattis koji je bio u društvu američkog državnog tajnika Mikea Pompea.

"To se još nije dogodilo i bilo bi prerano da u ovom trenutku ulazim u pojedinosti jer ne činimo ništa više od toga", zaključio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pompeo nije dao nikakav komentar o tome, ali je u petak potvrdio da su ruski i američki predsjednik na summitu 16. srpnja razgovarali o "rješavanju sirijskog sukoba i o povratku izbjeglica" iz Libanona i Jordana u domovinu.

Rusko ministarstvo obrane je u petak ponudilo suradnju Sjedinjenim Državama kako bi se osigurao povratak izbjeglica u Siriju.

Ta ponuda "vodi računa o dogovoru koji su ruski i američki predsjednik postigli na svom susretu u Helsinkiju" u ponedjeljak, dodao je visoki dužnosnik ministarstva, general Mihail Mizincev u priopćenju.

Vladimir Putin i Donald Trump su objavili da su se dogovorili o nekoliko pitanja, napose o Siriji, ne navodeći pojedinosti, nakon bilateralnog susreta u finskoj prijestolnici.

Četiri dana poslije Pentagon je najavio dodatnu vojnu pomoć od 200 milijuna dolara Ukrajini koja se bori s proruskim separatistima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1