Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ministar Pavić pomogao spasiti ljude iz olujnog mora na Braču

None Foto: 6

Otac i kći iz Beograda spašavali su brod i završili u moru. Nisu se mogli popeti natrag i umalo su završili na oštrim stijenama. Pomogli su im ministar rada Marko Pavić i još jedan mještanin

U uvali kraj Milne na Braču u snažnom nevremenu zatekli su se srpski državljani Tihomir Proševski, umirovljeni direktor javnog komunalnog poduzeća Zelenilo iz Beograda i njegova kći Violeta, studentica na beogradskom sveučilištu. Pola sata borili su se s nevremenom pokušavajući usidriti brod no sidro im je bilo preslabo da zadrži brod izložen rastućim naletima valova i udarima tramontane pa se u jednom trenutku konop koji drži sidro zapleo u propeler motora i brod je ostao bez pogona.

ministar marko pavić spašavao ljude iz mora | Autor:
Gospodin Proševski skočio je s broda rasplesti konop, a za njim je u strahu skočila i njegova kći. U panici, jer su se usred oluje zatekli u moru, zaboravili su spustiti ljestve i više se nisu mogli popeti na brod.
Vidjevši ljude u moru koji su se našli između oštrog stijenja i broda kako traže pomoć i istovremeno pokušavaju spasiti svoj brod, u pomoć im je prvi priskočio ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić koji se našao u blizini, a potom je iz kuće na suprotnoj strani uvale doplivao još jedan mještanin u pomoć.

ministar marko pavić spašavao ljude iz mora | Autor:
Boreći se s olujnim vjetrom, zajedničkim snagama, ljude su uspjeli dovesti do obale, a brod prema šljunčanoj plaži.
Tihomir i Violeta iako promrzli i u stresu, uz puno sreće u nesreći, dobro su prošli, Tihomir samo s lakšom ozljedom ruke.
Tri sata kasnije vrijeme se smirilo pa su se zaputili kući jer se Violeta taj dan morala vratiti u Beograd.

ministar marko pavić spašavao ljude iz mora | Autor:

Fotografije ministra snimio je čitatelj tri sata nakon nevremena, kada su vraćali brod u more.

Komentari (56)
  • Svaki normalan čovjek bi im pomogao.

    14. 8. 2018,   20:03
  • Tezak dan za portalske placene trolere. Ministar heroj spasio ljude iz olujnog mora. Ali ljudi su iz Beograda. Sto sad? Hvaliti ga ili se odlogirati do sutra? Be*ti, pa jel nije mogao spasavati neki nasukani hrvatski brod i olaksati svima.

    14. 8. 2018,   19:10
  • Nisu tako brzi u spašavanju Hrvatskih građana.

    14. 8. 2018,   18:46