Obavijesti

News

Komentari 4

Ministar poljoprivrede Tolušić tvrdi: Jača suradnja s Kinom

Ministar poljoprivrede Tolušić tvrdi: Jača suradnja s Kinom
1

Tolušić je rekao kako kinesku stranu izuzetno zanima školjkarstvo, odnosno akvakultura i marikultura, dok se kineskog ministra posebno dojmila stonska solana

VIDEO

Hrvatski ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić izjavio je u utorak kako je suradnja s Kinom intenzivirana kako bi se rok za izvozne dozvole hrvatskih proizvoda u tu zemlju skratio s pet godina na pola godine ili godinu dana tijekom zajedničkog posjeta Stonu s kineskim kolegom Hanom Changfuom gdje su obišli solanu i sastali se sa školjkarima.

Tolušić je rekao kako kinesku stranu izuzetno zanima školjkarstvo, odnosno akvakultura i marikultura, dok se kineskog ministra posebno dojmila stonska solana.

"Hrvatska je upravo u akvakulturi i marikulturi pokazala izniman potencijal i rast posljednjih godina. Možda još to nismo do kraja prepoznali, a možemo to iskoristiti za promidžbu pa i izvoz. Ovo se nekima čine kao male stvari, ali smo željeli pokazati koliko je Hrvatska lijepa i raznolika jer ono što ne vidimo svaki dan može privući turiste", izjavio je Tolušić.

Naglasio je kako se Kina otvara europskom tržištu i želi proizvode iz EU, a tu i Hrvatska može iskoristiti svoje potencijale.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Slažem se da nemamo dovoljno ni za svoje potrebe, ali ako možemo otvoriti novo tržište za hrvatske proizvođače po većim cijenama to će dovesti do veće potražnje, a potom i proizvodnje. Zasad malo proizvodimo i jeftino prodajemo. Ovako bismo to mogli promijeniti", rekao je Tolušić.
Izaslanstvo kineskog ministarstva poljoprivrede i ruralnih poslova na čelu s Hanom koje je u trodnevnom je službenom posjetu Hrvatskoj u utorak je u hrvatskoj vladi imalo bilateralni sastanak Tolušićem, a prije posjeta Stonu izaslanstvo je obišlo i varaždinsku "Koku".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a