Obavijesti

News

Komentari 38

Ministar tvrdi: Nećemo postati 'hot-spot' država za izbjeglice

Ministar tvrdi: Nećemo postati 'hot-spot' država za izbjeglice
1

Po Božinovićevim riječima, broj vraćenih migranata u Hrvatsku nije velik i zabrinjavajući, no poruka tih zemalja jest da se sve više zatvaraju i da su spremne u potpunosti se zatvoriti ukoliko se broj migranata poveća

VIDEO

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u nedjelju da, ukoliko zemlje koje su dalje od Hrvatske na migrantskoj ruti prema Zapadnoj Europi zatvore svoje granice za migrante, Hrvatska neće postati  'hot spot' država. 

Po njegovim riječima, broj vraćenih migranata u Hrvatsku nije velik i zabrinjavajući, no poruka tih zemalja jest da se sve više zatvaraju i da su spremne u potpunosti se zatvoriti ukoliko se broj migranata poveća. "Mi to već mjesecima komuniciramo, razmjenjujemo podatke i spremni smo za svaku eventualnost", dodao je.

Krijumčara pronašli kod Srba, vratio se zbog prazne baterije
Krijumčara pronašli kod Srba, vratio se zbog prazne baterije

"Ako se netko dalje od Hrvatske na ruti prema Zapadnoj Europi zatvori, Hrvatska ima dvije opcije, da ne dopusti ilegalno ulaženje, boravak i kretanje u Hrvatskoj ili da postane 'hot spot', a neće postati 'hot spot'", istaknuo je ministar u izjavi novinarima u Maksimiru, gdje se u nedjelju održava MUP-ova manifestacija "Biciklirajmo: sigurno i zajedno".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na pitanje o konkretnim mjerama koje će policija provesti s obzirom na novu migrantsku rutu i slučaj u kojemu je dvoje djece, migranata ozlijeđeno u policijskoj akciji, Božinović je rekao kako bi još bilo "prilično neozbiljno govoriti o konkretnim mjerama".

"Na dnevnoj bazi analiziramo situaciju, kretanja i mjesta na kojima se nastoji ilegalno prijeći hrvatska granica, no konkretne mjere prvo ćemo podijeliti između sebe i s našim službenicima, jer jer ne bih želio da javnim komuniciranjem tih mjera pomažemo krijumčarima", ustvrdio je.

Krijumčar se izgubio u magli? Lutao šumom, nije znao gdje je
Krijumčar se izgubio u magli? Lutao šumom, nije znao gdje je

'Policija je spremna reagirati u slučaju svraba'

Uvjerava da je policija spremna reagirati u slučaju svraba kod migranata, s obzirom na informacije da se pojavio u BiH. "Bilo je i ranije takvih informacija, osobito u kampovima u Srbiji. Kontaktirali smo Ministarstvo zdravstva, naši policijski službenici su opremljeni zaštitnim rukavicama i antiseptičkim sredstvima, znaju  se procedure ukoliko bi se tako nešto pojavilo", rekao je.

O referendumu: Prvo treba vidjeti jesu li skupljeni potpisi

Upitan za komentar potpore hrvatske predsjednice inicijativama za referendum, Božinović je rekao da  je razumio kako je ona dala načelnu podršku referendumu. "Referendum je ustavna kategorija a što se tiče sadržaja referenduma to je drugo pitanje. Što se tiče ovih konkretnih referenduma, prvo se treba vidjeti jesu li skupljeni potpisi, onda se trebaju verificifati, a nakon toga  treba vidjeti što je stvaran sadržaj tih pitanja", rekao je.

"Meni je jasno da u političkom prostoru političari iznose svoja različita stajališta, no sve su to ozbiljna pitanja o kojima treba voditi vrlo ozbiljne razgovore", istaknuo je.

Novinare je zanimalo i što ministar misli o navodnom sastanku predsjednice Republike sa Željkom Markić, no on je rekao kako ne zna zato, pa ga nije komentirao.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a