Obavijesti

News

Komentari 19

Ministar Vrdoljak: Gdje uprava sporo radi tamo je i korupcija

Ministar Vrdoljak: Gdje uprava sporo radi tamo je i korupcija
4

Zadarska županija najgora je po brzini izdavanja građevinskih dokumenata. Od 1369 zahtjeva riješeno ih je pet, rekao je u Zadru ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak

VIDEO

Ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak u utorak je došao u Zadar nezadovoljan sporošću administracije koja izdaje građevinsku dokumentaciju. Međutim, prije razgovora sa županom Stipom Zrilićem i susreta s građanima, ministar je obišao ribarnicu i tržnicu, no nije ništa kupio. 

Na ponudu jedne starije gospođe koja je prodavala šparoge, ministar je odgovorio kako upravo ide u jednu konobu kušati "fritaju" od šparoga. Na tržnici je susreo i jednu zadarsku Osječanku, koja se zbog ljubavi prije 40 godina doselila u Zadar, ministar je otkrio kako vuče imotske korijene. U razgovoru s novinarima rekao je kako treba povući niz koraka, ne bi li se ubrzalo izdavanje građevinskih i ostalih dozvola. 

- Došao sam u Zadar vidjeti kako se ministarstvo može uključiti u što brže izdavanje tih dokumenata, jer je Zadarska županija najgora po tom pitanju. Od 1369 zahtjeva riješeno ih je pet, a do prije tjedan dana nula. Ministarstvo to sigurno neće trpjeti i tolerirati. Osim toga tamo gdje uprava najsporije radi i gdje se čeka godinama na izdavanje dokumenata, tamo je i najveća korupcija. Ako netko pet godina čeka na dozvolu, kao u Zadru, onda se često događa da ljudi daju mito, ne bi li dobili dozvole i rješenja - rekao je ministar Vrdoljak. 

Dodao je kako država mora spremna dočekati izmjene Zakona o legalizaciji, jer se inače neće moći provesti, bude li "štekalo" na lokalnoj razini. Odbacio je tvrdnje da je legalizacija bespravno izgrađenih objekata preskupa. Kaže kako će izmjenama zakona biti puno jeftinija i kategorizirana. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Onaj tko ima veliku površinu ili objekte na atraktivnim lokacijama, naravno da će morati više platiti. Argumenti, da je legalizacija preskupa ne stoje, možda su neki drugi, neinformiranost ili bezobrazluk prema vlastitoj državi - rekao je Vrdoljak.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1