Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ministar Zdravko Marić: Kritike predsjednice su konstruktivne

None Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Ono što je ključno je provedba, za to treba određena stabilnost na svim razinama pa tako i političkoj, poručio je ministar financija Zdravko Marić nakon Dana poduzetnika

Ministar financija Zdravko Marić ocijenio je u utorak konstruktivnom kritiku predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović u vezi provođenja reformi, a smatra i da je to sugestija da se reforme ne bi trebale odgađati.

"Ne bih rekao da je predsjednica žestoko kritizirala reforme. Mislim da je bila konstruktivna, kako ona tako i predsjednica HUP-a Gordana Deranja. To je iz perspektive Vlade, a i moje osobne, konstruktivna kritika, odnosno sugestije da se reforme ni u kom slučaju, kao što sam i sam rekao, ne bi trebale odlagati. I da nam pozitivni gospodarski trendovi koji se događaju ne trebaju biti izlika i razlog da nešto odgađamo, već upravo suprotno, da se to i dalje nastavi provoditi kako smo i planirali", kazao je Marić odgovarajući na pitanja novinara nakon Dana poduzetnika.

Ponovio je kako treba što prije riješiti situaciju u kojoj se trenutno nalazimo.

"Imamo zdrave osnove za gospodarski rast, pojedini pokazatelji su čak i nešto iznad očekivanja, imamo dobar plan, dobro ocijenjen od strane međunarodnih i domaćih aktera. Ono što je ključno je provedba, za to treba određena stabilnost na svim razinama pa tako i političkoj", poručio je.

Upitan je li s obzirom na političku nestabilnost moguće spasiti kreditni rejting, ministar financija je odgovorio kako je teško to komentirati.

"To ćemo vidjeti, ali dat ćemo sve od sebe. Osobno smatram da imamo više razloga koji prevladavaju da bi se kreditni rejting trebao obraniti. To su prije svega ekonomski fundamenti koje trenutno imamo, ali sigurno je da će u razgovorima s rejting agencijama tema koja će se otvarati biti i segment političke ekonomije. Nadam se da ćemo uskoro riješiti svu tu neizvesnost", rekao je Marić.

Nije želio komentirati pitanje o zahtjevu HDZ-a za opozivom premijera Tihomira Oreškovića.

"Neću komentirati političke ni moje osobne odluke na tom polju", rekao je.

Komentari (8)
  • Meni se Maric cini OK

    7. 6. 2016,   16:15
  • E pa čim nestanete s političke scene možda se i dogodi što dobro za državu,dok hdz/sdp partija tu švrlja nema tu kruha niti salame.

    7. 6. 2016,   16:02
  • Jedini pravi covjek je Maric. Suti i i radi.

    7. 6. 2016,   16:03