Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ministar Zdravko Marić tvrdi: Od nove godine bit će niži PDV

None Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Na dobrom smo tragu da nađemo prostor kako dati novi zamašnjak poslodavcima da daju veće plaće. Koji oblik i koji način, pričekajmo još par tjedana, rekao je u nedjelju ministar financija

Ministar financija Zdravko Marić je u nedjelju za RTL odgovorio na pitanje je li moguće da s 1. siječnjem 2024. godine hrvatski građani počnu plaćati eurima.
- Teško je reći koja godina, ali bi rekao da je čak i moguće. Mi smo preuzeli obveze na ispunjavanje nekih mjera. To moramo sami napraviti kako bi se pojačao i gospodarski rast. Ova godina koju spominjete je realistična - poručio je ministar.

Na pitanje o mjerama rasterećenja odnosno koji porezi idu dolje, Marić je odgovorio:

- Obvezali smo se da ćemo nastaviti smanjivati parafiskalne namete. Jedna od mjera rasterećenja je stopa PDV-a od 1. siječnja 2020. Na dobrom smo tragu da nađemo prostor kako dati novi zamašnjak poslodavcima da daju veće plaće. Koji oblik i koji način, pričekajmo još par tjedana. Kada sve napravimo, prvo ću prezentirati predsjedniku Vlade, Vladi i parlamentarnoj većini a onda idemo u javnu objavu. 

Komentari (97)
  • Stopa PDV ne igra skoru nikakvu ulogu za građane, pa ni za poduzetnike... ako je dosad bila kava sa PDV od 25% 8 kuna sa 24% PDV neće ništa pojeftiniti... npr. Mađarska ima PDV 27%, ali građani imaju veći standard je poslodavci tamo imaju jedinstvenu stopu na dobit 9% a kod nas ili 24 % ili 36% i naravno manje plačaju državi i imaju više prostora za plače... i manje je bitno jel ja na kavu od 6 kuna platim 25% ili 27%...to su priče za nepismene HDZ ove glasače.... s tim nema napretka i amen

    14. 7. 2019,   22:14
  • Todorićevo mladunče hvata zalet pred izbore....

    14. 7. 2019,   22:40
  • Dali ste vi nama zamašnjak hahahahaha, nemojte više, dosta je.

    14. 7. 2019,   22:09