Obavijesti

News

Komentari 16

'Ministarstvo čini sve da u Slavoniju dođe što više novca'

'Ministarstvo čini sve da u Slavoniju dođe što više novca'
1

Pomoćnik ministra Krešimir Ivančić izvijestio je kako je raznim mjerama iz Programa ruralnog razvoja u Osječko-baranjsku županiju uloženo više od milijardu kuna...

VIDEO

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić izjavio je u ponedjeljak kako to ministarstvo čini sve što može kako bi što više novca iz Programa ruralnog razvoja došlo u Slavoniju i kako bi mladi ostali u njoj živjeti i raditi.

Sudjelujući na radionici o mjerama financiranja Programa ruralnog razvoja "Naše domaće, sada i ubuduće", Tolušić je kazao kako je od 2,4 milijarde eura iz Programa ruralnog razvoja do sada ugovoreno više od 30 posto sredstava, a ove se godine počinje pisati program za novo financijsko razdoblje.

"Ako se učinci ne vide danas, to prihvaćam, ali ih svi zajedno moramo vidjeti u idućih godinu ili dvije i to uz novih 500 milijuna eura u ovoj godini", istaknuo je Tolušić.

Pomoćnik ministra Krešimir Ivančić izvijestio je kako je raznim mjerama iz Programa ruralnog razvoja u Osječko-baranjsku županiju uloženo više od milijardu kuna, a samo zadnjim natječajem predviđa se otvaranje 221 novog radnog mjesta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na novinarski upit koje su najčešće primjedbe proizvođača kada su u pitanju prijave za sredstva iz Programa ruralnog razvoja, Tolušić je kazao kako se one prije svega odnose na komplicirane procedure, pri čemu su neke stvari pojednostavljene, ali još uvijek je otvorena velika mogućnost za poboljšanja.

"Moj je cilj da u roku od 90 do 100 dana od završetka natječaja proizvođač dobije ugovor i da imamo barem dva natječaja godišnje iz svih mjera",  rekao je Tolušić.

Zamoljen za komentar primjedbi na prijedlog zakona o obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, Tolušić je kazao kako mu se čini da dobar dio onih koji ga kritiziraju, prijedlog nisu ni pročitali, što je po njemu "loš način vođenja politike".

"Tim zakonom stavljamo OPG u formalno-pravni okvir i izbjegavamo manipulacije kojih je do sada bilo, ali najlakše je ne pročitati zakon i prozivati, samo zato kako bi netko skupljao jeftine političke poene", ustvrdio je Tolušić.

U sklopu radionice o mjerama financiranja Programa ruralnog razvoja "Naše domaće, sada i ubuduće", predstavljeni su proizvodi s oznakama kvalitete Hrvatske poljoprivredne agencije (HPA): meso, mlijeko i jaja s hrvatskih farmi, med s hrvatskih pčelinjaka,  brašno i kruh s hrvatskih polja te hrvatski autohtoni proizvodi zaštićeni u EU-u.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.