Obavijesti

Promo sadržaj

Ministarstvo digitalnog doba - 22. nacionalno savjetovanje

Ministarstvo digitalnog doba -  22. nacionalno savjetovanje
3

O nezaobilaznoj temi današnjice, digitalizaciji i digitalnom poslovanju, u Rapcu će 18. i 19. listopada govoriti eminentni svjetski i domaći stručnjaci, a domaćin će im biti ministar Darko Horvat

Kada ste zadnji put uzeli u ruke olovku i papir ili zavrtjeli brojčanik “fiksnog” telefona? U poslovanju, gospodarstvu, ekonomiji, medicini... klik za uspješan život postao je svakodnevica. Najnoviji modeli strojeva prevode sa svih svjetskih
jezika, ‘medicinski roboti’ dijagnosticiraju bolesti ili vas matiraju u šahu brže od Kasparova. Digitalizacija i digitalno poslovanje je apsolutno nezaobilazna tema u gotovo svim segmentima života suvremenog čovjeka. Ona olakšava, pojednostavljuje i osuvremenjuje sve – od zdravstva i školstva do ugostiteljstva i turizma. Primjerice, ako si postavite pitanje “Kako uspjeti na izuzetno kompetitivnom tržištu”, stručnjaci će spremno preporučiti – digitalizirajte biznis.

Upravo zato, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta organizira svoje već tradicionalno savjetovanje, a tema je “Izazovi i prilike digitalnog doba”. Tom konferencijom, Ministarstvo želi dodatno naglasiti važnost digitalizacije, ali i istaknuti neke od najboljih praksi i najuspješnijih projekata nastalih upravo zahvaljujući tehnološkim dostignućima na kojima digitalizacija počiva. Savjetovanje će okupiti neke od vrsnih svjetskih i domaćih predavača, a domaćin će im biti ministar Darko Horvat. Kroz izlaganja stučnjaci će  prenijeti iskustva i znanja te informirati sudionike o najnovijim dostignućima u digitalizaciji. Među impresivnim imenima je profesor Eicke Weber, svjetski lider u istraživanju solarne energije, direktor i predsjednik BEARS-a, Obrazovnog saveza za istraživanje sveučilišta Berkeley, te dugogodišnji direktor njemačkog Instituta Fraunhofer za sustave solarne energije.

Predavač na Savjetovanju bit će i gospodin Kalle Palling. Zastupnik u parlamentu Republike Estonije i jedan od njegovih najmlađih članova iznimno je aktivan u promoviranju elektroničke uprave (e-governance) u Estoniji, ali i u inozemstvu. Njegov najnoviji uspjeh je nedavno izglasan zakon koji regulira ride-sharing kompanije poput Ubera, kako bi u Estoniji poslovali unutar zakonskih okvira.
Boje domaćih predavača "branit će" gospodin Davor Runje te profesor Joško Lozić koji u svojem znanstvenom djelovanju uspješno objedinjuje humanističke znanosti, ekonomiju te informacijsko-komunikacijske znanosti.

«Dvadeseto će stoljeće obilježiti vrhunac razvoja industrije „maltera i cigle“. Globalne korporacije osvojit će većinu starih industrija, a prosječne profitne stope padat će iz godine u godinu. Ulazak u novi milenij ostat će obilježen globalnim gospodarskim krizama. Klasična linearna industrija, pritisnuta kontinuiranim rastom troškova proizvodnje, selit će na drugi kraj svijeta. Istovremeno, na ruševinama industrije „maltera i cigle“, nezaustavljivo će rasti industrija „pijeska“. Proizvodnja fizičkih proizvoda u industrijskim pogonima, zamijenjena je proizvodnjom „nula i jedinica“. Detroit, kao simbol industrije „maltera i cigle“, svoje mjesto predvodnika prepustit će Palo Altu i Silikonskoj dolini. Manufakturna proizvodnja pokleknut će pred proizvodnjom informacija. Infofacture je temelj digitalne ekonomije. Dobro došli u digitalnu ekonomiju.», objašnjava dr.sc. Joško Lozić, predavač na Tehničkom veleučilištu u
Zagrebu te nositelj više katedri.

Sudjelujte na 22. Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu i saznajte sve o najnovijim zbivanjima na polju digitalizacije
u gospodarskom i poslovnom okruženju.

Prijaviti se možete putem linka: www.nasa-gip.hr/#registracija
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura