Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ministarstvo istražuje: Đake iz Knina ponižavala je učiteljica?

Roditelji đaka kninske škole obratili su se Ministarstvu znanosti i obrazovanja s tvrdnjom da jedna učiteljica maltretira njihovu djecu. Učiteljica tvrdi da to nije točno...

Ministarstvu znanosti i obrazovanja prijavljena je učiteljica iz Knina koja je navodno, kako kažu roditelji njenih đaka, vrijeđala i ponižavala djecu do te mjere da su joj morala čistiti čak i - cipele, piše RTL.

Ogorčene majke ispred kninske škole stoje zbog učiteljice koja je, tvrde, maltretirala njihovu djecu.

- Morali su pisati izljeve ljubavi prema njoj, što djeca nisu htjela, nego im je ona rekla da pišu. Tijekom nošenja testa, radnih listića, slučajno joj stanu na nogu, nenamjerno, i ona ih pošalje po spužvu da joj obrišu cipele. Ja ne mogu zamisliti svoje dijete kako kleči pred cijelim razredom i njoj briše cipele, mislim da to nikako nije korektno - kaže jedna od majki za RTL.

Nakon što je sve prijavljeno Ministarstvu znanosti i obrazovanja učiteljica je otišla na bolovanje. 

Ministarstvo je odgovorilo kako je zatražilo žurno očitovanje škole: 'Ravnateljica ističe kako je zatražila od Agencije za odgoj i obrazovanje stručno pedagoški nadzor po hitnom postupku, što im je obećano čim se učiteljica vrati s bolovanja. Također, ravnateljica ističe da se o svemu očitovala roditeljima.'

Učiteljica se javila RTL-u i rekla kako je riječ o nevjerojatnoj hajci određenog dijela roditelja i da ništa od ovoga nije točno te da u 20 godina svoje karijere nikada ovako nešto nije doživjela.

 

 

Tema: Hrvatska

Komentari (46)
  • Svaka prica ima 2 strane...

    14. 9. 2019,   01:09
  • Kako bi bilo. kada bi bilo da se djecu uči kulturnom ponašanju i svim obvezama koje ih očekuju u životu. Znam slučajeve kada roditelji nisu učili djecu da moraju raditi danas imaju bitange koji sjede pred televizorom ili kompjuterom dok roditelji jedva plaze po dvorištu. Sve im je problem raditi. Isto tako vidio sam mlade ljude akademski obrazovane koji rade sve fizičke poslove.

    14. 9. 2019,   09:27
  • Da li su re mame vidjele pisma s izljevima ljubavi? Imaju li ih kao dokaz? Da li su vidjele da djeca nastavnici brisu cipele? Da li su potpuno sigurne da joj djeca nisu namjerno stala na nogu? Osim toga, upotrebljavajuci mnozinu moze se zakljuciti da je vise djece nast!vnici stalo na nogu, a onda to bas i ne izgleda slucajno. I na kraju, kakvi ucenici su djeca tih roditelja koji su digli hajku. I sama sam bila svjedok takvog pokusaja dok su moji sinovi pohadali osnovnu skolu od strane roditelja cija su djeca bili losi ucenici i nisu ucili. No ostali roditelji su se suprotstavili takvom pokusaju. U posljednje vrijeme svjedoci smo nesmiljenih napada na nastavnike i maltretiranja od strane ucenika i roditelja losih i problematicnih ucenika. Takve roditelje bi trebalo pouciti da odgajaju djecu i bave se njima a ne da ih uce kako se moze napredovati na nacin da drugog unistis.

    14. 9. 2019,   10:31