Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ministarstvo pravosuđa uputilo zahtjev za Mamićevo izručenje

None Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Kako se može čuti iz Ministarstva pravosuđa, nije im jasno zašto je sud u Sarajevu izbjegao tu uobičajenu proceduru i odlučivao u slučaju Mamić iako od Hrvatske nisu ni dobili zahtjev za izručenje

Nakon što je Sud Bosne i Hercegovine obustavio postupak izručenja, hrvatsko Ministarstvo pravosuđa u petak je Ministarstvu pravde BiH uputilo zahtjev za izručenjem Zdravka Mamića, javlja Dnevnik Nove TV.

Ujedno su dostavili i potrebnu dokumentaciju na osnovi koje bi sud trebao odlučivati o izručenju.

Kako se može čuti iz Ministarstva pravosuđa, nije im jasno zašto je sud u Sarajevu izbjegao tu uobičajenu proceduru i odlučivao u slučaju Mamić iako od Hrvatske nisu ni dobili zahtjev za izručenje.

Da slijedi upućivanje službenog zahtjeva za izručenje najavio je još u četvrtak ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

- Nakon što Ministarstvo pravosuđa primi svu dokumentaciju od suda mi ćemo postaviti zahtjev za izručenje koji dostavljamo Ministarstvu pravde BiH, a nakon toga odluku o izručenju ili neizručenju donosi Sud BiH - rekao je tada Bošnjaković.

Komentari (51)
  • Prvo ste ga pustili i omogucili mu da na vrijeme ode. A sad bi da se vrati. Isto i Zoran. Dobio je mjesec danaanje od 5 godina, samo da bi stigao zbrisat. Glumci...

    16. 6. 2018,   21:25
  • Uzet mu nase drzavljanstvo i svu imovinu i zabranit ulazak u Hr ! I neka ide gdje ga volja ! Jel je on jos sta u Dinamu ??

    16. 6. 2018,   23:04
  • Sada im treba povećati kazne zbog pokušaja bijega

    16. 6. 2018,   22:02