Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ministarstvo sporta tvrdi: Mamić je u sukobu interesa

None Foto: Željko Lukunić

Sukladno odredbama Zakona o športu, trenutno formalno postoji sukob interesa, između ostaloga stoji u priopćenju državnog tajnika Nevija Šetića

Sukladno odredbama Zakona o športu, trenutno formalno postoji sukob interesa budući da Zakon o športu ne postavlja sukob interesa na način da je nužno potrebno da osobe koje zajednički djeluju, a u ovom slučaju to je član tijela športskog kluba i s njim povezana osoba menadžer u športu, moraju ujedno i direktno odnosno aktivno obavljati poslove posredovanja u klub čiji je ta osoba član, već je dovoljno da postoji odnos član tijela športskog kluba i menadžer u športu s kojim je ta osoba povezana, stoji u priopćenju državnog tajnika Nevija Šetića na temu mogućeg sukoba interesa u kojem je Zdravko Mamić.
Pučki prvobranitelj Jurica Malčić je još 29. kolovoza poslao pismo ministru Primorcu, u kojem iznosi sumnju kako se Dinamov izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić nalazi u sukobu interesa, a sve u sferi prodaje nogometaša Dinama u inozemstvo. Odgovor iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, s potpisom državnog tajnika, stigao je više od mjesec dana kasnije.
Između ostaloga, sporna je bila prodaja Eduarda i Ćorluke u Englesku i sumnja da je u poslu profitirala Mamić Sport agency. No ta agencija, kojoj je formalno na čelu Mamićev sin Mario, nije sudjelovala u spomenutim transferima.
- Iz naprijed navedenih očitovanja i podataka u vezi transfera Eduarda da Silve i Vedrana Ćorluke proizlazi kako niti Mamić Sport agency, odnosno Mario Mamić nisu sudjelovali u realizaciji pravnih poslova transfera igrača. Međutim, temeljem članka 96. stavka 2. Zakona o športu, športske udruge bile su dužne uskladiti svoj rad, djelovanje i donijeti opće akte sukladne odredbama Zakona o športu - također je istaknuto u Šetićevu odgovoru.

Komentari (4)
  • prema broju komentara jasno je tko \"vlada\" u Hrvata-KORUPCIJA i ponos poznavati onoga tko zah... nas male! Državni tajnik,N.Šetić,što je po struci,poznaje bolje zakone od \"Pučkog pravobranitelja\"? Pa to nema nigdje!!! Po današnjim ocjenama na HTV 1,ministar Primorac je najomiljeniji ministar,a MZOŠ je bljutavo,šuplje,...! Baš smo neki!

    3. 10. 2007,   21:35
  • Vidim da se nastavlja MAMIC vs. 24 SATA....a mozda je tak i bolje

    3. 10. 2007,   22:02
  • Montoya, pa ne radi se tu o ratu 24sata i Mamića, 24sata su samo nadglednik i korektiv ponašanja javnih osoba, i hvala Bogu da je tako, one samo posreduju vox populi (glas naroda), prenose činjenice i u cijeloj skandaloznoj najnovijoj aferi Mamić upravo su 24sata jedine od svih novina maksimalno profesionalno odradile svoju zadaću. Jediine su pokazale da su neovisne i slobodne od bilo kakvih političkih gazdi, kojekavih samoproglašenih gospodara života i smrti,te od sponzora odnosno oglašivača. Bravo male novine, postale ste najveće!

    3. 10. 2007,   23:33