Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ministarstvo uvjerava kako opskrba lijekovima nije upitna

None Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Ministarstvo zdravstva svjesno je velikog i dugotrajnog naslijeđenog problema dugova bolnica za lijekove, priopćili su, ističući da intenzivno rješavaju taj problem i da su u kontaktu s Koordinacijom veledrogerija

Ministarstvo zdravstva priopćilo je u ponedjeljak, reagirajući na objavu Hrvatske udruge poslodavaca – Koordinacije veledrogerija zbog dugova bolnica za lijekove i najave da je u pitanju daljnja isporuka lijekova, kako opskrba potrebnim lijekovima nije upitna.

"Ministarstvo zdravstva svjesno je velikog i dugotrajnog naslijeđenog problema dugova bolnica za lijekove", priopćili su iz Ministarstva zdravstva, ističući da intenzivno rješavaju taj problem i da su u stalnom kontaktu s Koordinacijom veledrogerija, Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje i Ministarstvom financija.

U priopćenju podsjećaju da je, zahvaljujući ostvarenoj financijskoj stabilnosti, Vlada Republike Hrvatske 2017. osigurala financijska sredstva za podmirenje duga veledrogerijama u iznosu od 1,27 milijarde kuna. U 2018. godini Vlada je osigurala 487 milijuna kuna, a HZZO je dodatno uplatio 100 milijuna.

"Naglašavamo da, bez obzira na složenost ovog problema, građani nemaju razloga za zabrinutost da će ostati bez lijekova jer opskrba lijekovima koji su potrebni pacijentima nije upitna", stoji u priopćenju Ministarstva zdravstva.

Komentari (25)
  • Stanje u zdravstvu iz perspektive fizioterapeuta nikad nije bilo bolje odnosno stabilnije, nije vise borba za osnovne potrebstine

    1. 4. 2019,   19:41
  • Skupimo za lijekove

    2. 4. 2019,   07:04
  • Bitno da on svake godine šalje našu lovu u BiH ,tihi ubojica

    1. 4. 2019,   18:44