Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ministre, peta kolona ti sjedi u prvome redu. Obrati se njima!

None Foto: Marko Lukunić/Pixsell

Je li ministru peta kolona kriva i za proboj virusa u bolnice? Možda, ako je mislio na sve one koji vladaju županijama i gradovima, na one koji smjenjuju i biraju ravnatelje bolnica po političkim a ne stručnim kriterijima

Zašto se u hrvatskim bolnicama i u danima kada je svijest o opasnosti od novog virusa podignuta na najvišu moguću razinu, događa njegov “proboj”? Kako je moguće da liječnici i dalje bez zaštite primaju pacijente koji se žale na bol u plućima, kako je moguće da iste te pacijente bez ikakvih mjera opreza šalju na rendgen? Pa valjda više ni jednoj medicinskoj ustanovi nije  potreban dr. House da se posumnja na koronavirus kada im u ordinaciju stigne čovjek koji kaže da ostaje bez daha i da ima visoku temperaturu!?

Odgovor na pitanje zašto su nam bolničke ustanove i domovi zdravlja kontaminirani, zašto su stotine liječnika i medicinskih sestra u izolaciji a deseci zaraženi virusom i zašto nam se zbiva kolaps zdravstvenog sustava i prije no što je virus udario punom snagom, posve sigurno nije u petoj koloni, kako je to ministar Beroš olako i odveć nepromišljeno izjavio. 

VIDEO: ALARMANTNO STANJE Murter je u karanteni: Na cesti postavljene trake sa šiljcima...

Osim ako ministar nije mislio na sve one koji vladaju županijama i gradovima, a među kojima su i brojni članovi njegove stranke, na sve one koji smjenjuju i biraju ravnatelje bolnica po političkim a ne stručnim kriterijima? E takvu petu kolonu posve sigurno imamo i u zdravstvu i u policiji, u vojsci i u pravosuđu, u bolnicama i u administraciji.

To su svi oni nesposobni da u ovoj situaciji primijene jasne i elementarne naputke, da u bolnicama i domovima zdravlja organiziraju trijažu koja bi jasno reagirala i postupala prema sumnjivim pacijentima, da policajce rasporede u smjene i prostore tako da ne ugrožavaju jedni druge, da jedni odmore dok se drugi žrtvuju, da svima podijele maske i zaštitna sredstva.

Da, teško je kontrolirati i one neodgovorne među pacijentima ili liječnicima, one koji prešućuju istinu o svome stanju ili kontatkima, ali je lako prepoznati petokolonaše koji sjede u prvome redu; u županijama i gradovima, u državnim institucijama, one koji živote i egzistenciju ugrožavaju nesposobnošću i nečinjenjem.

NAČELNIK: PROVJERIT ĆEMO Šoltani u panici, na otok dolaze građevinski radnici odasvud...

Ministre, peta kolona sjedi ti u prvome redu! Obrati se njima! Sjede ti ovih dana i na feštama u seoskim društvenim domovima, jedu odojke, piju i dan kasnije sazivaju presice s prijateljima iz policije. Da, to su župani i njihovi sinovi koje su postavili na čela stožera civilne zaštite...

To su i oni koji tjednima ne reagiraju na apele liječnika da se uspostave protokoli i da se više pazi na sumnjive pacijente. Svi su oni u prvoj, a ne u petoj koloni, s imenima i prezimenima, a mnogi i sa stranačkim iskaznicama

Komentari (134)
  • Kada sa zdravim očima vidiš neke očite nelogičnosti u suzbijanju Korone u Hrvatskoj, pa to napišeš kao primjedbu, svatko te napada, kao da si neprijatelj države. Ja odavno pišem o propustima koji se rade, a ima ih puno. I dalje se slabo i malo vrše testiranja, a nosioce korone koji se slobodno šetaju trgovinama, benzinskim crpkama , ljekarnama i bolnicama se ne kažnjava. Kazne su blage jer nositelji korone su na jedan način i ubojice ako ne čuvaju ljude oko sebe.

    25. 3. 2020,   18:59
  • Zašto granice još nisu zatvorene, jel čekate još 50 000 zaraženih iz Njemačke da se vrate doma?

    25. 3. 2020,   19:11
  • Mislis na zinica i sina mu????

    25. 3. 2020,   19:21
Message