Obavijesti

News

Komentari 101

'Ministre pomozite, Amerikanci imaju satelite za pretraživanje'

'Ministre pomozite, Amerikanci imaju satelite za pretraživanje'
1

Supruga nestalog hrvatskog pomorskog kapetana Dine Miškića poslala je ministru vanjskih i europskih poslova Gordanu Grliću Radmanu otvoreno pismo...

VIDEO

Supruga nestalog kapetana Dina Miškića uputila je večeras otvoreno pismo ministru vanjskih i europskih poslova Gordanu Grliću Radmanu u kojem traži utjecaj na američke snage koje satelitski nadziru područje, na kojem je nestala posada Burbon Rhodea, uključujući i njenog supruga.

Pokretanje videa...

01:49

Pismo prenosimo u cijelosti: 

Poštovani Ministre Radman,

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

moje ime je Marijana i supruga sam kapetana Dina Miškića koji je nestao na Atlantskom oceanu u nesreći potonuća broda Bourbon Rhode koja se dogodila 26.9.2019. Upoznati se s činjenicom da je nakon samo 7 dana potraga za nestalih 7 članova posade, uključujući i mog supruga, službeno obustavljena i za njima se više ne traga. Moja obitelj i ja to ne možemo i ne želimo prihvatiti osobito što smo informirani od strane preživjelih članova posade da su se preostali članovi posade uspješno ukrcali u splav za spašavanje.

Ne možemo niti zamisliti kroz što su ovi hrabri ljudi prošli preživjevši uragan i havariju na brodu usred Atlantika u nemogućim uvjetima. Uništava me činjenica da su oni negdje na oceanu bespomoćni i čekaju pomoć a pomoć im više nije moguće pružiti jer se od njih odustalo. 3 splavi nisu nađene i to je činjenica koja se ne može zanemariti. Na splavima imaju uvjete za preživjeti više od mjesec dana. Moramo ih tražiti i naći ćemo ih. Mi znamo da su oni živi.

Dobili smo informacije od Hrvatske gorske službe spašavanja da je moguće satelitskim snimkama pregledati ocean te uočiti bilo kakav objekt, pojavu ili pokret koji nije dio prirodne okoline. Raftovi za spašavanje bi se dosta jednostavno mogli uočiti na ovakav način i locirati na oceanu. Nemamo infromaciju  je li ovo područje pokriveno satelitskim snimkama. Tu informaciju nam mogu osigurati američke snage koje satelitski nadziru ovo područje te koje svojim snagama i tehnikom, koja je najbolja na svijetu, to mogu dosta jednostavno jednim preletom i napraviti.

'Naš Dino je žilav i jak, izvući će se, snažno vjerujemo u to'
'Naš Dino je žilav i jak, izvući će se, snažno vjerujemo u to'

Možemo li preko Hrvatskog veleposlanstva u SAD-u doći do nekih informacija koje nam mogu pomoći u potrazi? Možemo li na ikakav  način utjecati na da se Američke snage uključe u potragu svojim raspoloživim snagama?

Mislim da Vam ne trebam objašnjavati koliko patnje i boli je u meni i mom djetetu koji čekamo svog supruga i oca da nam se pojavi na vratima kućnog praga?
U nadi da možete svojim utjecajima i kontaktima pomoći da se potraga dalje nastavi te da na bilo kakav način dođemo do informacije o našem kapetanu i njegovoj posadi, iskreno vas molim da to i učinite.

Marijana Kedžo Miškić

Supruga kapetana Dina Miškića

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.