Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pavić glasnogovornik Vlade, Čobanković: Život je okrutan

None Foto: Anto Magzan/Pixsell 2

Mladen Pavić novi je glasnogovornik Vlade, a ministar poljoprivrede Čobanković koji do daljnjega ostaje bez glasnogovornika kratko je rekao: 'Život je takav, okrutan'

Premijerka Jadranka Kosor i dalje šuti o rekonstrukciji Vlade, a ništa pričljiviji nisu bili ni ministri prilikom dolaska u Banske dvore na sjednicu Vlade.

- Ja sam odlično, kako ste vi - jedino je što je na pitanja o rekonstrukciji rekao potpredsjednik Vlade i ministar financija Ivan Šuker. Upravo njegovo ime navodno je jedno na listi za otpis. U sličnoj situaciji je prema nepotvrđenim informacijama i ministar obrane Branko Vukelić. Na pitanja o crnim fondovima dobacio je 'Kako je danas lijep i sunčan dan', dok je na upite odlazi li iz Banskih dvora ustvrdio da 'upravo ulazi u Vladu'.

Kosor se hvali: Uštedjeli smo na tinti, toneru, gorivu...

Uštede koje su postignute nakon što je sredinom godine objedinjena javna nabava, podaci su kojima se na sjednici Vlade ovoga puta pohvalila premijerka Jadranka Kosor. Tako je izvijestila da je na toneru i tinti ušteđeno više od 10 milijuna kuna. Objedinjena javna nabava omogućila je uštede na gorivu od 22 milijuna kuna, a na vozilima 39 milijuna kuna, te milijun kuna na elekrtičnoj energiji.

- To su prvi rezultati, a bit će još toga u narednim godinama. To nam može dati nove snage da nastavimo s programom gospodarskog oporavka - rekla je Kosor.

Pohvalila se i potporom koju je dobila od Europske pučke stranke, te napomenula da pregovore s EU možemo završiti sljedeće godine. Privatizaciju brodogradilišta Kraljevice nastavit će Jadranska ulaganja d.o.o, odlučila je Vlada nakon što su razmotrene tri pristigle ponude. Zagrebačkoj tvrtki za jednu kunu prodaje se 99,54 posto temeljnog kapitala brodogradilišta, koja se obvezala da s najmanje 40 posto sudjelovati u ukupnim troškovima restrukturiranja. Vladin program pomoći gospodarstvenicima po modelu C, prva je iskoristila tvrtka Badel 1862. Dug tvrtke prema državi iznosi 202,8 milijuna kuna, koji će se prebiti ulaskom države u vlasničku strukturu koji bi trebao iznositi do 76 posto.

Mladen Pavić je novi glasnogovornik Vlade 

Mladen Pavić novi je glasnogovornik Vlade, priopćeno je sa zatvorene sjednice Vlade, a njegova zamjenica po novom bit će Sandra Puhovski. Sada već bivša premijerkina glasnogovornica Martina Banić imenovana je za predstojnicu Ureda premijerke, a od te funkcije oprostio se Krunoslav Mesarić.
Ministar poljoprivrede Petar Čobanković koji do daljnjega ostaje bez glasnovovornika, na pitanje što će sada, kratko je uzvratio 'Život je takav, okrutan'.

Komentari (34)
  • siva sjaši i kreni prema remetincu

    17. 12. 2010,   14:13
  • Pa možda ima neki ministar da sam odstupi pa da jadranka nemora nikog razriješit .Šuker bi odstupio sam kad bi mu dali garanciju da neće završit u remetincu .

    17. 12. 2010,   14:33
  • I ja bi pitao par sitnica. Prije pitanja ipak komentar - hvalite me, usta moja. Tako bi se otprilike opisao tekst koji je izrekla J.K. a koji nam je prenijela uvažena novinarka. Tako, sad lijepo znamo da smo na putu prema putu za izlazak iz krize i gospodarski oporavak. Blago nama, radujmo se svi skupa. E, sad par pitanja: 1. Ušteda na toneru i tinti - više od 10 milijuna Kuna. Zahvaljujući objedinjenoj javnoj nabavi. Je li to potrošeno manje tonera, ili je toner pojeftinio, ili su jednostavno "izbačeni iz igre" kojekakvi "privatni" dobavljači, pa se sada zamračuje 10tak milijuna manje nego inače? Sve je u toj igri moguće.Btw. koliko uopće on love troše na tonere i tinte ako je ušteda 10 milijuna kuna? Kolika je ušteda u postotcima? 2 - 5 - 10 - 20 %. Da li itko zna? U svakom slučaju brojka je zapanjujuća. 2. Ušteda na gorivu - 22 milijuna kuna. I to objedinjenom javnom nabavom. Vrlo intrigantno, u najmanju ruku. Pa što ste do sada radili, kupovali gorivo svak kod svog privatnika na pumpi. Zar nije i do sada postojala državna naftna kompanija, koja je ujedno i najjeftinija na tržištu? Zar niste i do sada kod njih kupovali gorivo? Jeste li to dobili rabat na količinu? Ili su sad odjednom preskočeni posrednici u dobavi? Mislim, da nije žalosno i tragično ovo bi bilo smješno do bola. Ma tko njoj uopće piše tekstove za javnost? 3. Ušteda na vozilima - 39 milijuna kuna. Moguće, moguće. Ako je tomu tako - čestitam. Samo, znači li to da su do sada toliki (i veći) iznosi bili zamračivani? Hoće li J.K. pokrenuti postupak da se jasno vidi tko je i zašto do sada plaćao skuplje. I komu? 4. Uštede na struji - 1 milijun kuna. Što je to? Pa niste do sada kupovali struju valjda u tanzaniji, pa je sad javnom nabavom koju ste objedinili odjednom jeftinije za milijun kuna? Znam da je to moguća opcija radi tarifnog sustava i objedinjavanja državnih potrošaća u jednu cjelinu, skupin, pa se drugačije rade obračuni. Ali ... I sad na to sve skupa toliko se hvaliti. Hvalite me usta moja. Što je tu za toliko se hvaliti? Pa to vam je posao J.K. Nije vam posao da razbacujete naš novac kako se kome prohtije, već da budete efikasni. A to znači da uz najmanje troškove ostvarite najbolji mogući rezultat. To vam je posao, za to ste i predobro plaćeni, a ne da nam bacate prašinu u oči. I samo po sebi se nameće pitanje - što ste radili do sada? Gdje ste i tko je razbacivao novac okolo ko piljevinu. Hoće li itko odgovarati za to? Zna se, neće nitko.

    17. 12. 2010,   14:42