Obavijesti

News

Komentari 34

Pavić glasnogovornik Vlade, Čobanković: Život je okrutan

Mladen Pavić novi je glasnogovornik Vlade, a ministar poljoprivrede Čobanković koji do daljnjega ostaje bez glasnogovornika kratko je rekao: 'Život je takav, okrutan'

VIDEO

Premijerka Jadranka Kosor i dalje šuti o rekonstrukciji Vlade, a ništa pričljiviji nisu bili ni ministri prilikom dolaska u Banske dvore na sjednicu Vlade.

- Ja sam odlično, kako ste vi - jedino je što je na pitanja o rekonstrukciji rekao potpredsjednik Vlade i ministar financija Ivan Šuker. Upravo njegovo ime navodno je jedno na listi za otpis. U sličnoj situaciji je prema nepotvrđenim informacijama i ministar obrane Branko Vukelić. Na pitanja o crnim fondovima dobacio je 'Kako je danas lijep i sunčan dan', dok je na upite odlazi li iz Banskih dvora ustvrdio da 'upravo ulazi u Vladu'.

Kosor se hvali: Uštedjeli smo na tinti, toneru, gorivu...

Uštede koje su postignute nakon što je sredinom godine objedinjena javna nabava, podaci su kojima se na sjednici Vlade ovoga puta pohvalila premijerka Jadranka Kosor. Tako je izvijestila da je na toneru i tinti ušteđeno više od 10 milijuna kuna. Objedinjena javna nabava omogućila je uštede na gorivu od 22 milijuna kuna, a na vozilima 39 milijuna kuna, te milijun kuna na elekrtičnoj energiji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- To su prvi rezultati, a bit će još toga u narednim godinama. To nam može dati nove snage da nastavimo s programom gospodarskog oporavka - rekla je Kosor.

Pohvalila se i potporom koju je dobila od Europske pučke stranke, te napomenula da pregovore s EU možemo završiti sljedeće godine. Privatizaciju brodogradilišta Kraljevice nastavit će Jadranska ulaganja d.o.o, odlučila je Vlada nakon što su razmotrene tri pristigle ponude. Zagrebačkoj tvrtki za jednu kunu prodaje se 99,54 posto temeljnog kapitala brodogradilišta, koja se obvezala da s najmanje 40 posto sudjelovati u ukupnim troškovima restrukturiranja. Vladin program pomoći gospodarstvenicima po modelu C, prva je iskoristila tvrtka Badel 1862. Dug tvrtke prema državi iznosi 202,8 milijuna kuna, koji će se prebiti ulaskom države u vlasničku strukturu koji bi trebao iznositi do 76 posto.

Mladen Pavić je novi glasnogovornik Vlade 

Mladen Pavić novi je glasnogovornik Vlade, priopćeno je sa zatvorene sjednice Vlade, a njegova zamjenica po novom bit će Sandra Puhovski. Sada već bivša premijerkina glasnogovornica Martina Banić imenovana je za predstojnicu Ureda premijerke, a od te funkcije oprostio se Krunoslav Mesarić.
Ministar poljoprivrede Petar Čobanković koji do daljnjega ostaje bez glasnovovornika, na pitanje što će sada, kratko je uzvratio 'Život je takav, okrutan'.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...

Pokazao mi je rukom da priđem krevetu, primio me za ruku i tri puta stisnuo. Tako smo se pozdravili, rekla je za 24sata Manolićeva kći Zrnka

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije

Kad se on rodio, u svijetu su se pojavili prvi radio aparati. Bilo je to vrijeme nijemog filma, Tesla je imao tad samo 66 godina, a internet, televizija i slične stvari postojale su samo u njegovoj glavi...
Umro je Josip Manolić (104)
NAJDUGOVJEČNIJI POLITIČAR

Umro je Josip Manolić (104)

Preminuo je Josip Manolić, jedan od najdugovječnijih hrvatskih političara. Bio je drugi predsjednik Vlade Republike Hrvatske i bivš visokopozicionirani pripadnik UDBA-e