Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

"Ministri i Vlada će odgovorno nastaviti raditi svoj posao"

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Bez obzira na trenutni status i ono što nas očekuje, ministri i cijela Vlada će odgovorno nastaviti obavljati svoj posao, rekao je u utorak tehnički ministar financija Zdravko Marić

Tehnički ministar financija Zdravko Marić rekao je u utorak da će ministri i cijela Vlada odgovorno nastaviti raditi svoj posao, poručivši da će tehnička Vlada, sukladno zakonskim i ustavnim odredbama, učiniti sve kako bi država nastavila normalno funkcionirati.

"Bez obzira na trenutni status i ono što nas očekuje, ministri i cijela Vlada će odgovorno nastaviti obavljati svoj posao tj. u  proceduru upućivati one prijedloge zakonskih i drugih rješenja za koje smatraju da trebaju proći", kazao je Marić novinarima nakon koordinacije s ministrima u središnjici HDZ-a. Dodao je kako su na koordinaciji raspravili kako djelovati u budućem razdoblju.

Marić je, na novinarski upit, negirao spekulacije da su dobili instrukcije o opstrukciji opozvanog premijera Tihomira Oreškovića i Mosta. "Ne, upravo suprotno. Tehnička vlada, sukladno zakonskim i ustavnim odredbama, mora učiniti sve kako bi država nastavila normalno funkcionirati. Nikakva vrsta destrukcije ili opstrukcije, već suprotno", rekao je Marić. Naglasio je i da će se iz proračuna isplaćivati sve obaveze u skladu s planom.

Na novinarski upit Marić nije konkretno odgovorio je li mu žao što više nije u utrci za novog mandatara. "Obitelji i meni vrlo su to izazovna vremena i razdoblje. Kao ministar financija, danas tehnički ministar, jednako gledam na svoju funkciju. Za sebe ću sačuvati osjećaje je li mi laknulo ili nije", rekao je.

Tehnički ministar kulture Zlatko Hasanbegović novinarima nije htio otkriti hoće li se kandidirati za predsjednika HDZ-a kazavši kako nije vrijeme za kandidature, a još nije niti započeo kandidacijski postupak.

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić kratko je kazao da su HDZ-ove ministre upoznali s ostavkom predsednika Tomislava Karamarka i odlukama Predsjedništva.

 

Sjednica Vlade u četvrtak

Sada već tehnička Vlada sjednicu je sazvala za četvrtak u 10 sati. Na dnevnom je redu Više od 40 točaka. 

Komentari (17)
  • ovo mi je jedan od simpaticnih ministara sto bi se dalo reci i za njegovog predhodnika.

    21. 6. 2016,   19:37
  • Odgovorno? Kakva odgovornost , kad se ni zadužit nemožeš, nitko vam neda kredite................

    21. 6. 2016,   19:18
  • Šta je pa zar nije on u HDZ-u kako ga Kara marko nije ubacio ustranku kao njega jaca, sad je nestručan i nepodoban ništa novo za Domoljube

    21. 6. 2016,   17:47