Obavijesti

News

Komentari 5

Ministri potpisali sporazum: Obnavljat će policijske zgrade

Ministri potpisali sporazum: Obnavljat će policijske zgrade
1

Današnji sporazum odnosi se na policijske zgrade u Daruvaru, Zlatar Bistrici, Čakovcu, Karlovcu, Petrinji, Požegi, Grubišnom polju, Pločama i Vrbovcu

VIDEO

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar te ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić potpisali su u petak Sporazum o zajedničkoj suradnji u području energetske obnove objekata policijskih zgrada.

MUP je početkom rujna prijavio 26 objekata za Program energetske obnove i korištenja obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora, koji provodi Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, a u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014-2020“.

Današnji sporazum odnosi se na policijske zgrade u Daruvaru, Zlatar Bistrici, Čakovcu, Karlovcu, Petrinji, Požegi, Grubišnom polju, Pločama i Vrbovcu, a jučer su prihvaćeni projekti za još devet policijskih objekata, odnosno policijske postaje: Donja Stubica, Otočac, Jastrebarsko, Okučani, Buje, Krk i Dubrava, Postaja aerodromske policije Pleso i zgrada PU brodsko-posavske u Slavonskom Brodu. Preostale prijave još su u proceduri, ističu u MUP-u.

Procijenjena vrijednost projekata energetske obnove za devet policijskih objekata na koje se današnji Sporazum odnosi iznosi oko 47 milijuna kuna, od čega će se osigurati 25,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava, dok Ministarstvo unutarnjih poslova treba osigurati 21,4 milijuna kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uračunavši u priču i jučer prihvaćenih dodatnih devet MUP-ovih projekata, ukupna vrijednost za 18 projekata je veća od 78 milijuna kuna, od čega bespovratna sredstva iznose oko 39,5 milijuna kuna.

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Štromar sporazum je nazvao simboličnim primjerom dobre međuresorne suradnje.

- Policijske postaje će biti energetski učinkovitije, bit će ugodnije raditi u njima i čestitam Ministarstvu unutarnjih poslova što je već sada dobilo više od 50 posto sredstava, od svih državnih tijela koje su prijavile uređenje svojih zgrada - rekao je Štromar.  

Ćorić je naglasio je kako se uz energetsku učinkovitost samih objekata, ovim sporazumom pridonosi ispunjenju nacionalnog cilja povećanja energetske učinkovitosti, odnosno smanjenja potrošnje energije.

Božinović je kazao da je MUP-ov cilj poboljšati stanje policijskih postaja, koje su uglavnom dotrajale i koje su s obzirom na godinu proizvodnje bile u potrebi da ih se obnovi.

- Imamo razne modele suradnje s jedinicama lokalne i regionalne samouprave i otvoreni smo za sve oblike suradnje, jer imamo jasan cilj - stvoriti bolje uvjete za policijske službenike - rekao je Božinović, skrenuvši pažnju kako je i u prijavi projekata za energetsku obnovu korišten "regionalno balansiran pristup".

Ministar je izvijestio i o situaciji s Policijskom postajom Opatija, koja je postala poznata radi visine mjesečnog najma od 14 tisuća eura. "Umjesto da plaćamo 14 tisuća eura mjesečno, mi ćemo ubuduće u Opatiji plaćati samo režijske troškove. Dakle, jedan nepovoljan, neekonomičan i neracionalan ugovor smo raskinuli i potpisali ugovor kojim smo prema onome što je bilo ugovoreno do 2022. godine uštedjeli više od 6 milijuna kuna", zaključio je Božinović.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag