Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ministri predstavljaju prioritete predsjedanja Vijećem EU

None Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL 6

Ministri u Rijeci na Konferenciji „Europa koja povezuje“ predstavljaju prioritete hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije

U Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci u petak s početkom u 10 sati održat će se prva po redu konferencija posvećena predstavljanju političkih prioriteta hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije. Radi se o drugom stupu prioriteta pod nazivom “Europa koja povezuje”. Na konferenciji će se predstaviti glavni prioriteti šestomjesečnog predsjedanja u kontekstu povezivanja u prometnom, energetskom i digitalnom smislu, ali i povezivanja koje se ostvaruje kroz sport, turizam i kulturu. Konferencija će obuhvatiti dva panela: prvi - Europa koja se povezuje kroz promet, digitalno društvo i energetiku i drugi panel - Europa koja povezuje svoje građane kroz kulturu, turizam i sport.

Hrvatsko predsjedanje će jedan od najvećih naglasaka staviti upravo na prometno povezivanje kroz razvoj prometne, energetske i digitalne infrastrukture i povezanosti, radi postizanja pune socijalne, ekonomske i teritorijalne kohezije među svim državama članicama EU. Na konferenciji će sudjelovati ministri Gordan Grlić Radman, Oleg Butković, Tomislav Ćorić, Nina Obuljen Koržinek te državni tajnici i predstavnici Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva i Središnjeg državnog ureda za šport.

Tema: Promo sadržaj