Obavijesti

News

Komentari 13

Ministri složni: Na Ramljakovu zamjenu neće se dugo čekati

Ministri složni: Na Ramljakovu zamjenu neće se  dugo čekati

Rekao bih da je lex Agrokor revolucija. Spašeno je tisuće radnih mjesta i spriječen je gospodarski tsunami. Ramljak je dao ostavku. I ja bih dao ostavku da sam izgubio povjerenje premijera, rekao je ministar Kuščević

VIDEO

Od premijera ste čuli da su stvari pod kontrolom, a kad bude vrijeme čut ćete dalje informacije, izjavio je ministar financija Zdravko Marić prije sjednice Vlade na pitanje je li neozbiljno da u ovako važnom procesu vezanom za Agrokor još nemamo povjerenika.

Na konstataciju da stvari očito kontrolira Ramljak koji je dao neopozivu ostavku, Marić je kratko uzvratio: "polako". Svjestan je da bi svi htjeli da stvari budu riješene čim prije, ali navodi kako se neće dugo čekati.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić smatra da Vlada oko Agrokora radi odmjereno i primjereno, a zamjenu za Ramljaka očekuje vrlo brzo. Na pitanje jesu li ga iznenadila događanja oko izvanrednog povjerenika uzvratio je:

- U biznisu i politici nema iznenađenja kao i u životu, moraš biti spreman na sve - rekao je Kujundžić. 

Postavilo se i pitanje rekonstrukcije Vlade u kojoj se na listi za odlazak spominjalo i njegovo ime.

- Ne znam o tome ništa pa onda ne komentiram - kratko je rekao Kujundžić.   

Kuščević: Lex Agrokor je revolucija

Ministar uprave Lovro Kuščević vjeruje da kako premijer intenzivno razmišlja o situaciji u Agrokoru te da će vrlo brzo naći čovjek koji će zamijeniti Ramljaka. Na konstataciju da su ga svi odbili, uzvratio je: 

- Rekao bih da je lex Agrokor revolucija. Spašeno je tisuće radnih mjesta i spriječen je gospodarski tsunami. Ramljak je dao ostavku. I ja bih dao ostavku da sam izgubio povjerenje premijera. Dakle, ništa neobično. Premijer je rekao da ćemo imati povjerenika u najkraćem roku - kazao je. 

Na pitanje nije li mu to neozbiljno, da još nemamo povjerenika koji će naslijediti Ramljaka, uzvratio je:

- To je vrlo važna dužnost i tu se ne smije brzati - ustvrdio je. 

Upitan hoće li iz Vlade zbog Agrokora otići potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić, Kušćević je uzvratio da je o tome "premijer zadužen govoriti". 

- Moj stav je da dok proces ide dobro da nema govora o odgovornosti nego o zahvalnosti. Svatko će odgovarati za svoje pogreške i primiti nagrade za svoje zasluge - poručio je. 

Ministar branitelja Tomo Medved naveo je kako se od premijera moglo čuti kako nema nikakve rekonstrukcije Vlade. 

- Vlada ima velike obveze i uspješno se nosi s njima. To su veliki izazovi. Uz ovakav odgovoran odnos svih kolegica i kolega u Vladi uvjeren sam da ćemo pronaći odgovarajuće odgovore na sva pitanja - poručio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb