Obavijesti

News

Komentari 110

I dalje bahati: Ni nakon 7 dana ne žele reći tko im je platio put

I dalje bahati: Ni nakon 7 dana ne žele reći tko im je platio put
2

Ako ne vidite reforme, otiđite okulistu, preporučio je ministar zdravstva Milan Kujundžić prvo novinaru Nove TV Mislavu Bagi. Nastavio je u istom tonu i prema ostalima

VIDEO

Suočeni s pitanjima novinara što je s reformama u zdravstvu i u vezi leta HDZ-ovaca u Finsku, dva Plenkovićeva ministra umjesto odgovora reagirala su neumjesno i drsko.

- Ako ne vidite reforme, otiđite okulistu - preporučio je ministar zdravstva Milan Kujundžić prvo novinaru Nove TV Mislavu Bagi. Nastavio je u istom tonu i prema ostalima.

- Onaj tko je ozbiljan novinar vidi da se ozbiljne stvari događaju - dodao je ministar.

Novinari su ga pitali hoće li i nakon poskupljenja opet krpati zdravstvo, a kad je rekao da provodi reforme, naživcirala ga je opaska da se to ne vidi.

Ako bi novinari poslušali ministra i krenuli na pregled oftalmologu u bolnicu Sv. Duh u Zagrebu, čekali bi godinu dana na pregled. Ako im se ustanovi da možda zbog mrene ne vide te ministrove reforme, trebali bi čekati još dvije godine da im mrenu uklone. Dakle, da budemo ironični, ako netko želi vidjeti što ministar radi, morat će u njegovu sustavu čekati tri godine! A do tada će Kujundžiću isteći i mandat. Taj pregled je slika i prilika listi čekanja u Hrvatskoj. Čeka se sve dulje, zdravstvo je nagomilalo 7,5 milijardi kuna duga, liječnika je više nego prije pet godina, ali opet usluga ne raste. Zato je Kujundžićevo i Vladino rješenje poskupljenje zdravstva. Od Nove godine plaćat ćemo više doprinose od naših plaća i time dati dodatnih 1,5 milijardi kuna ministru. A on uporno ne želi reći na što će ih točno utrošiti.

Ministra uprave Lovru Kuščevića, ujedno političkog tajnika HDZ-a, sve više jako živciraju pitanja zašto su oni kao HDZ-ovci išli Vladinim zrakoplovom u Finsku, tko je platio smještaj i dnevnice. Vladina/stranačka delegacija bila je na Kongresu Europske pučke stranke, tamo je prenoćila, a dizanje zrakoplova opravdali su time što se Andrej Plenković sastaje s finskim premijerom. Kuščević je već prije napao Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa jer ih ispituje tko je platio račune. U četvrtak je izbjegao odgovor novinarima.

- Nitko nije išao u Helsinki da bi posjetio svoju bolesnu baku ili da bi pogledao predivna finska jezera. Uvjeravam javnost da Vlada racionalno troši svoja i proračunska sredstva i u ovom slučaju nema nikakvog sukoba interesa - izjavio je ministar uprave Lovro Kuščević.

No zrakoplov se smije koristiti samo i isključivo u državničke svrhe te za hitnu medicinsku pomoć. S te strane je svejedno jesu li HDZ-ovci išli u posjet bolesnoj baki ili na stranački skup. I jedno i drugo je zabranjeno za korištenje zrakoplova. Iako u HDZ-u i Vladi tvrde da je sve transparentno i da je HDZ snosio troškove noćenja delegacije, a da je avion išao samo zbog državničkog posjeta, ni sedam dana nakon objave ove priče u 24sata nisu poslali dokaz o plaćanju. Jučer smo opet zamolili HDZ da dostave račune ako su platili smještaj. Nismo ih dobili.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca