Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ministrica Dalić: Prodaja udjela HEP-a je i dalje dobar model

None Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Ustvrdila  je da je inicijalna javna ponuda manjinskog udjela u HEP-u provediva i model koji je dobar i čuva kompaniju, rekla je Dalić na saboru Zajednice žena HDZ-a

Potpredsjednica vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić komentirala je u subotu moguće modele otkupa udjela mađarskog Mol-a u Ini ponovivši kako je "inicijalna javna ponuda manjinskog udjela u HEP-u provediva te predstavlja dobar model koji čuva kompaniju, a omogućava i niz prednosti i beneficija za hrvatske građane".

- Savjet za mogući otkup udjela mađarskog Mol-a u Ini na svojoj prethodnoj sjednici odlučio je o kriterijima temeljem kojih je moguće i potrebno ocijeniti sve modele koji se predlažu. Ti modeli uključuju model koje su predložile kolege iz Mosta, uključuju inicijalnu javnu ponudu jedne četvrtine HEP-a, a isto tako postoji i model koji se svodi na ideju energetskog holdinga - rekla je ministrica Dalić te dodala kako će se usporedbom kriterija doći do jasnih i razvidnih rezultata.

Ustvrdila  je da je inicijalna javna ponuda manjinskog udjela u HEP-u provediva i model koji je dobar i čuva kompaniju,

- Mislim je da je inicijalna javna ponuda manjinskog udjela u HEP-u provediva i model koji je dobar i čuva kompaniju, a omogućava i niz prednosti i beneficijama za hrvatske građane - rekla je Dalić novinarima na saboru Zajednice žena HDZ-a 'Katarina Zriniski'.

Upitana o tijeku provedbi reformi, odgovorila je kako je provedba reformi tijekom 2016. bila pod utjecajem politike nestabilnosti.

- Sad smo u razdoblju pripreme novog reformskog plana koji bi trebao biti gotov do kraja travnja i u njemu će se se definirati niz mjera – poboljšanje poslovne klime, uređenje i jačanje efikasnosti javne uprave i time će se otvoriti ciklus snažnih strukturnih reformi koje će pomoći snaženju gospodarskog rasta i njegovoj održivosti - ustvrdila je ministrica gospodarstva.

Komentari (54)
  • Zašto bilo što prodavati? Ako INA niš'' ne vrijedi onda ne bi smjela ni puno koštati! INA JE OPELJUŠENA!! Ne treba sada peljušati HEP da bi se spasilo INU. Treba dokazati pljačku i vratiti "dite materi".

    25. 2. 2017,   16:35
  • Ako ti kazes da je dobar onda mora da ne valja.

    25. 2. 2017,   17:18
  • To je dobar model za vas lopove, loš za narod.......

    25. 2. 2017,   17:37