Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ministrica i doktor svade se zbog krvi čovjeka-drva

None Foto: 24sata/ilustracija

Ribar iz Indonezije Dede, poznatiji kao čovjek - drvo, na zahtjev predsjednika države dobio je svu potrebnu pomoć u lokalnoj bolnici u Jakarti

Za njegov slučaj zainteresirala se i ministrica zdravstva Fadilah Supari nakon što je priču vidjela na Discovery Channelu. Muškaracu na rukama i nogama rastu bradavice poput korijena drveća, a američki doktor Gaspari koji ga liječi vitaminima smatra kako je razlog tomu HPV virus koji je dobio u mladosti, a nije se liječio. Ipak, Dedeova bolest uspjela je posvađati ministricu i američkog doktora. Ona se naljutila jer je Gaspari uzorke njegove krvi odnio u SAD kako bi se dijagnosticirala bolest. 
Supari smatra kako bi se od uzoraka te krvi možda moglo napraviti cjepivo. Ti komentari uvrijedili su Gasparija koji tvrdi da Dedeu samo želi pomoći, a ne na njemu zaraditi.
Ministrica je u zdravstvenim krugovima poznata kao osoba koja je odbila dijeliti cjepivo protiv ptičje gripe sa svjetskim znanstvenicima dok joj ne dokažu da se ti uzorci neće koristiti za razvoj cjepiva, piše Telegraph.
- Uvrijeđeni smo jer su uzorci krvi uzeti i odneseni bez našeg dopuštenja - kaže ona.

Komentari (2)
  • jadan čovjek! puno sreće!

    27. 11. 2007,   09:26
  • Sretno mu bilo, ako ne zbog njega zbog djece !!

    27. 11. 2007,   09:09