Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ministrica: Učitelji su pokazali svoju snagu i to treba poštivati

Smatram da su ključevi za  izlaz iz štrajka na stolu. Apeliram na sve da pokažemo djeci, učenicima i studentima da radimo u njihovom interesu i da smo u stanju rješavati kompleksne probleme, poručila je Divjak

Ministrica znanosti i obrazovanja obratila se javnosti nakon prosvjeda prosvjetara i građana na Trgu bana Jelačića. Poručuje kako se od samog početka postavljanja zahtjeva u lipnju zalagala za strategiju suradnje i pronalaženje zdravog kompromisa.

- Učitelji su jasno pokazali svoj stav i snagu i to treba poštovati. Pozorno sam pratila poruke koje su poslane Vladi s prosvjeda na Trgu bana Jelačića i adresirat ću ih u svojem radu kao ministrica, kao i slučajevima kad smo se izborili za napredovanje i nagrađivanje najboljih i za status službene osobe.

Od samog početka postavljanja zahtjeva u lipnju zalagala sam se za strategiju suradnje i pronalaženje zdravog kompromisa. Maksimalno sam se založila u četvrtak i petak da otvorim prostor za rješenje i dala sam konkretne prijedloge utemeljene na podacima i analizama. Zato smatram da su ključevi za  izlaz iz štrajka na stolu. Još jedanput apeliram na sve uključene da pokažemo djeci, učenicima i studentima da radimo u njihovom interesu i da smo u stanju rješavati kompleksne probleme - poručuje u priopćenju Blaženka Divjak.

Komentari (17)
  • Okružila se svitom uhljeba, ali nije prepoznala prave probleme u školstvu i nije niti pokušala srediti kaos u svom resoru pa je stoga sjedila na dvije stolice -malo uz sindikat, a malo uz Vladu i još tvrdi da nije političar/ka. Ma ona je samo beskrajno ambiciozna i fotelje željna osoba kojoj bi Premijer trebqo dati otkaz jer ga je zaslužila . Nema opravdanja za njen nerad i za nametanje reforme koja to nije - bezveze - ta njena reforma je smiješna i neprihvatljiva , ali prije nje trebala je snimiti i sanirati stanje jer reforma se može postavitu samo na zdravim i jasnim temeljima, ovako -ona će otići prije ili kasnije, stanje će ostati kaotično kao što je i sada, a od reforme će opet ostati samo mrtvo slovo na papiru!

    25. 11. 2019,   15:27
  • E, javila se prava! I ti si odgovorna kao i Hdz. Evo mi kod kuće tvoj tablet. Gecrkn! Ni zvuka ni života! Oprali ste lovu kupnjom loših tableta! Tko je odgovoran? Učitelji?

    25. 11. 2019,   15:09
  • Lažete! Djeca vam uopće nisu važna. Ona su vam samo sredstvo da postignete veće plaće.

    25. 11. 2019,   15:20