Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ministrica naletjela na curicu: 'Plakala je dok je davala iskaz'

None Foto: Snimio čitatelj 24sata/Pixsell

Kako javlja policija, auto je oko 10 sati naletio na dijete koje je prelazilo cestu izvan obilježenog pješačkog prijelaza. Potvrđeno je da je auto vozila ministrica Gabrijela Žalac. Dijete je teško ozlijeđeno

U naletu automobila u subotu ujutro u Vinkovcima teško je ozlijeđena djevojčica. Kako nam je potvrđeno, autom je upravljala ministrica Gabrijela Žalac. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Kako javlja PU vukovarsko-srijemska, automobil je oko 10 sati u Ulici Ćirila i Metoda naletio na dijete koje je prelazilo cestu izvan obilježenog pješačkog prijelaza. 

Djevojčica ima prijelom noge: Morat će u Osijek na operaciju

Dijete su prevezli u vinkovačku bolnicu, a očevid je u tijeku. Kako nam je potvrdio dr. Goran Lasić iz vinkovačke bolnice, djevojčica je zadobila teže ozljede, a radi se o prijelomu desne potkoljenice, odnosno lomu lisne i goljenične kosti. Dodaje kako će liječenje nastaviti u osječkoj bolnici gdje će curica morati na operaciju.

'Ušla je uplakana u policijski kombi i plakala dok je davala iskaz'

- Prolazio sam ulicom i vidio ministricu okruženu policijom, tamo je bio i njen suprug. Kako sam saznao, udarila je djevojčicu koja je tamo prelazila cestu. Ušla je uplakana u policijski kombi, i unutra je plakala dok je davala iskaz - govori nam čitatelj. 

'Gospođa Žalac posjetit će ozlijeđeno dijete'

Oglasili su se i iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

- Danas u Vinkovcima, oko 10 sati, u ulici Ćirila i Metoda, pred vozilo kojim je upravljala Gabrijela Žalac, van obilježenog pješačkog prijelaza istrčalo je 10-godišnje dijete. Dijete je žurno kolima hitne pomoći prevezeno u vinkovačku bolnicu gdje je konstatiran prijelom potkoljenice. Obzirom na šok za obje obitelji, oglašavamo se pisanim putem. Detaljnije o cijelom slučaju očitovat će se nadležne službe. U popodnevnim satima gospođa Žalac posjetit će ozlijeđeno dijete - priopćeno je iz Ministarstva.

Komentari (263)
  • Ne bi bilo na odmet da nam reporter kaže gdje uopće u toj ulici postoji pješački prijelaz.

    9. 3. 2019,   14:50
  • Zanimljivo je da se naglašava da je djevojčicu pokupila dijete dok je prelazila cestu izvan obilježenog pješačkog prijelaza, a svi znaju da u toj cijeloj ulici nema niti jedan obilježeni pješački prijelaz. Nešto tu meni smrdi.

    9. 3. 2019,   15:08
  • Ne branim, ali niti ne osuđujem ministricu. Prije dosta godina sam kao pješak hodao nogostupom uz koji su bili parkirani automobili. Klinac je između dva parkirana auta izjurio na cestu ravno pred nadolazeći auto. Bio sam svega nekoliko metara udaljen od tog mjesta. Dakle čovjek je vozio valjda 30 km/h, ako ne i manje i pogodio je malca. Mali je odletio valjda tri metra, digao se i odjurio kao munja. Bio sam zaprepašten, a isto tako i vozač koji je odmah stao i izašao iz auta. Malog više nije bilo na vidiku, a sa prozora obližnje zgrade jedna žena je urlala da je ovaj ubojica. Čovjek nije mogao napraviti baš ništa da spriječi taj nalet na dijete, a u očima nazočnih već je postao ubojica. Treba sagledati okolnosti jer se tako nešto baš svakom od nas može dogoditi.

    9. 3. 2019,   16:19