Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Ministrica Žalac nije trebala podnijeti neopozivu ostavku'

None Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Novinari su u Varaždinu glavnog tajnika HDZ-a i predsjednika Hrvatskog sabora upitali da komentira ponuđenu ostavku ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijele Žalac

Na izborima za Europski parlament očekujemo pobjedu kao što smo pobijedili i u Ličko-senjskoj županiji, rekao je glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković u utorak u Varaždinu gdje je bio na sastanku proširenog Županijskog odbora stranke.

Varaždin je 11. županijsko središte koje je glavni tajnik HDZ-a posjetio u sklopu priprema za svibanjske izbore za Europski parlament.

„Nakon pobjede koju smo ostvarili u Ličko-senjskoj županiji, vraćamo se našim uobičajenim aktivnostima, među kojima je obilazak naših županijskih organizacija i pripreme za predstojeće europarlamentarne izbore. Mi na tim izborima očekujemo pobjedu, kao što je bila i ta u Ličko-senjskoj županiji“, izjavio je Jandroković.

MUP: 'U nesreći u kojoj je sudjelovala Žalac nema kaznenog djela'

Istaknuo je da će se stranka ozbiljno pripremiti, jer kandidati moraju biti dobro upoznati s europskim temama i moraju znati braniti hrvatske interese u Europi.

Jandroković nije govorio o imenima koja će biti na listi, niti je rekao hoće li na njoj biti i netko iz Varaždinske županije, ali je pohvalio rad županijskog stranačkog vodstva.

Od 28 jedinica lokalne samouprave u županiji, nakon posljednjih lokalnih izbora 2017. godine HDZ ima 11 gradonačelnika i načelnika te u još pet jedinica predsjednike gradskih, odnosno općinskih vijeća, kao i predsjednika Skupštine Varaždinske županije.

„To je jedna od županija u kojoj je HDZ ostvario veliki napredak. Stranka je snažna, po broju vijećnika, gradonačelnika i načelnika najsnažnija politička opcija. Varaždinska županija sigurno će predložiti svojeg kandidata“, rekao je Jandroković i napomenuo da će sve županije predložiti svoje kandidate, a nakon toga će se složiti lista, kako je rekao, najkvalitetnija lista.

'MALENA JE DOBRO' Djevojčici koju je udarila autom ministrica Žalac dala krunicu

„Budući da imamo 20 županija i jedan grad, a 12 je kandidata na listi, neće biti svi zastupljeni. Ali sasvim sigurno ćemo voditi računa i o teritorijalnom kriteriju kada ćemo određivati listu“, dodao je glavni tajnik HDZ-a.

Govoreći o aktivnostima stranke, predsjednik varaždinskog županijskog HDZ-a Anđelko Stričak naglasio je da je u realizaciji niz projekata.

Zagreb: Srpsko narodno vijeÄ?e organiziralo je prijem u povodu proslave pravoslavnog Bo??iÄ?a PREMIJER PLENKOVIĆ: 'Žalac ostaje ministrica, to što je napravila nije za ostavku...'

„Svi znaju da se nikad toliko nije gradilo i radilo na području Varaždinske županije. Nama je cilj da u ovom mandatu zavrtimo investicija, projekata u vrijednosti dvije milijarde kuna“, kazao je Stričak.

Novinari su u Varaždinu glavnog tajnika HDZ-a i predsjednika Hrvatskog sabora upitali da komentira ponuđenu ostavku ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijele Žalac.

„Ministrica Žalac nije trebala podnijeti neopozivu ostavku, o tome je sve rečeno, nemam što dodati“, kratko je odgovorio Jandroković.

 

Komentari (13)
  • Svi su dobili minuse ko god piše protiv bivše kph a sada tzv. kra de zna se. Pametnome dosta.

    13. 3. 2019,   08:37
  • Žalac- naša najveća ministrica

    13. 3. 2019,   01:04
  • a Jandrokoviću pa dali postoji ijedna stvar koju bi hdz-ovi ministri mogli ućiniti da budu razriješeni dužnosti,,ili da dadu ostavku?? ja sam siguran da ne postoji,,jer su zaštićeniji i od Lićkog medvjeda,za hdz i njihovu lopovsku bagru zakoni oćito ne vrijede,,zakoni su to radi naroda,a ne radi političke elite,,bitno da naš narodu voljeni vođa Plenković kaže--------------SVI SMO PRED ZAKONOM JEDNAKI,samo je zaboravio reći..SAMO SMO MI HDZ-ci JEDNAKIJI.

    13. 3. 2019,   09:00