Obavijesti

News

Komentari 31

Ministru Paviću je procurilo: Prokišnjava mu krov kabineta

Ministru Paviću je procurilo: Prokišnjava mu krov kabineta
1

TKO JE KRIV? Zbog neodržavanja krova zgrade kojom upravlja njegov stranački kolega Tomislav Tolušić, ministru Marku Paviću voda probila u kabinet

VIDEO

Ovaj tjedan uopće nismo mogli koristiti dvoranu za sastanke u kabinetu ministra. Po katu ima i kanti jer je procurjelo i na drugim mjestima. Priča nam to zaposlenik Ministarstva rada, koje vodi HDZ-ov ministar Marko Pavić. Velika količina kiše izazvala je masovno curenje u zgradi u zagrebačkoj Vukovarskoj ulici u kojoj je nekoliko ministarstava. Pavić ima tu nesreću da je na zadnjem katu, pa je i u njegov kabinet curjela voda.

Prema našim informacijama, čak 10-15 ureda imalo je problema s vodom nakon kiša. Cijela zgrada je u državnom vlasništvu, a naši sugovornici upiru prstom za loše održavanje u Ministarstvo poljoprivrede, kojem je na čelu također HDZ-ovac Tomislav Tolušić. Ministarstvo poljoprivrede inače upravlja cijelom zgradom.

Tekući problem zaustavljen

- Da je Tolušić ispravno održavao zgradu i predvidio ovaj popravak dok je bilo lijepo vrijeme, do ovog ne bi došlo - kaže nam drugi sugovornik.

No iz Ministarstva poljoprivrede odbacuju da su oni odgovorni za to što je krov prokisnuo.

- Prokišnjavanje je zaustavljeno, a krov privremeno saniran - odgovaraju, ali ističu da, iako oni upravljaju cijelom zgradom, za investicijsko održavanje (veći popravci poput krova) je zaduženo svako ministarstvo koje je preuzelo dio prostora.

- Mi smo preuzeli upravljanje zgradom 2013., ali postoji sporazum po kojem trošak investicijskog održavanja snosi svaka ugovorna strana sukladno svojim potrebama - pravdaju se iz Ministarstva poljoprivrede.

Tako brinu o mirovini

Osim ta dva ministarstva, tu su još Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta te Državni ured za trgovinsku politiku. Oni nisu ispod samoga krova, pa nisu imali problema s prokišnjavanjem.

Kako nam je potvrđeno, jučer je Tolušićevo ministarstvo dalo i suglasnost Pavićevu ministarstvu da krenu u popravak ravnoga krova.

Ali isključivo o svom trošku.

Koliko će sanacija na kraju stajati, još nije poznato jer tek treba napraviti projekt, procjenu troška, izabrati tvrtku koja će sanaciju raditi...
I ovaj primjer, čini se, pokazuje kako državna administracija dopušta da čak i državne zgrade propadaju. Sve bi možda bilo i jeftinije da je krov dobro održavan prethodnih godina te popravak napravljen ljetos.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"