Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ministar Marić tvrdi: Porezi na plaće mogu i moraju biti manji

None Foto: Screenshot/RTL

Ministar financija najavio je i novu, unaprijeđenu shemu za financiranje malog i srednjeg poduzetništva, takozvani financijski instrument, koji će ove godine biti na razini oko 300 milijuna eura

Ministar financija Zdravko Marić gostovao je u RTL Direktu i najavio kako će njegov resor ove godine napraviti sveobuhvatnu analizu cijelog poreznog sustava. 

Najavio je i kako tek 2017. možemo očekivati rast kreditnog rejtinga te komentirao izjavu guvernera Borisa Vujčića da banke imaju novaca za kredite, ali da nema tko te kredite uzeti.

- U dobrom dijelu likvidnost financijskog, prije svega bankarskog zaista na pristojnoj razini. Uz to, otvaraju nam se mogućnosti i dodatnih izvora financiranja kroz međunarodne institucije, a po novom i kroz europske fondove. Međutim, ono što smo danas na konferenciji komentirali, uz bankarski sektor, tu je i strana Vlada. Pokušavamo pronaći određena rješenja i modele kako bismo stimulirali tu kreditnu aktivnost. Ispred Vlade govorim da ćemo pokušati sve moguće barijere i prepreke kreditnim aktivnostima eliminirati. Isto tako, i bankarski sektor i mi i poduzetnici trebamo raditi na jednom ključnom elementu - stvaranje i pojačavanje potražnje za tim kreditima - rekao je Marić.

Ministar financija najavio je i novu, unaprijeđenu shemu za financiranje malog i srednjeg poduzetništva, takozvani financijski instrument, koji će ove godine biti na razini oko 300 milijuna eura.

Marić je rekao i da porezi na plaće mogu i moraju biti manji. 

- Mi smo najavili da ćemo ove godine napraviti sveobuhvatnu analizu ne samo poreza na dohodak, nego cijelog poreznog sustava. Danas se na konferenciji potegnulo pitanje upravljanja. Ne samo u državnom, već i u realnom sektoru, gdje su poduzetnici rekli da postoje upravljačke strukture gdje ima određeni problem - rekao je.


 

Komentari (22)
  • mariću objavite imena panama igrača!!!! srbi svoje objavili. što ćeš s todom???? ajd sad?

    6. 4. 2016,   08:05
  • Mariću, porez plaćaju oni koji imaju velike plaće i to je u redu. Hoće li zaposlenici smanjenjem poreza dobiti veće plaće?? NEĆE. A veliš ti da je teret na menađerima i da ih treba rasteretiti porezima. Da li si ti normalan? A nije teret na malim ljudima koji hrane te dangube? Najbolje oporezivati male plaće a velike pustiti da se i dalje bogate. Pa od koga država može živjeti ako ne od onih koji imaju. Daj se saberi. Opet po našim leđima :((((

    6. 4. 2016,   08:10
  • smanjenje poreza na place radnici nece ni osjetiti pogotovo sto je vecina prijavljena na minimalcu. opet se brinete o svojim placama. dignite minimalac!

    6. 4. 2016,   08:55