Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Minute znače život: Zrakoplov vlade letio u Hamburg po srce

None Foto: Slavko Midzor/PIXSELL 3

Pacijent je čekao srce u KBC-u Zagreb. Vladin avion poletio je iz glavnog grada prema Hamburgu u 4:56 sati, a u 11:20 sati već je bio natrag. Srce su dopremili posebnim vozilom do KBC-a Zagreb

Vladin avion tijekom noći i jutra 30. svibnja letio je na relaciji Zagreb - Hamburg - Zagreb, objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a.

Operativni centar Ravnateljstva civilne zaštite 30. svibnja u 2:58 sati primilo je zahtjev koordinatora za transplantaciju Ministarstva zdravstva za hitnim prijevozom i Zagreba u Hamburg i natrag za potrebe prijevoza srca za transplantaciju za hitnog pacijenta u KBC Zagreb.

Zrakoplov Vlade, zajedno s liječničkim timom, poletio je iz glavnog grada u 4:56 sati, stigao je u Hamburg u 6:20, a u Zagreb se vratio u 11:20 sati.

Dočekalo ga je vozilo namijenjeno za potrebe transplantacije i srce je, uz policijsku pratnju, prevezeno do KBC-a Zagreb, objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.
 

Tema: Hrvatska

Komentari (38)
  • Puno bolje iskorišten avion nego kad koka ide u Ameriku na liposukciju.

    31. 5. 2019,   12:45
  • Jedan moj prijatelj se isto tako razbolio preko noći i bila mu je potrebno drugo srce!Cifra od preko 100.000 eura i transplatacija u Beču je za nas bila nemoguća misija-medjutim sjeli smo i napravili u udruzi dogovor da krenemo tim putem-da ne dužim to njegovo srce je ujedinilo mnoge u zajedničkom naporu da skupimo toliki novac-najbitnije je da je momak sada zdrav i živ-nikad se netreba predavati!

    31. 5. 2019,   12:36
  • Ovo je jedina prava korist od zrakoplova!

    31. 5. 2019,   12:33