Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

MIP je odbio skinuti imunitet zastupniku Josipu Đakiću

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) odbilo je u četvrtak skinuti imunitet zastupniku HDZ-a Josip Đakiću kojeg je za kazneno djelo klevete i uvrede tužio privatni tužitelj iz Zagreba

Poduzetnik Claude Jambrušić je podnio privatnu tužbu protiv Đakića zbog njegovih izjava danih 11. rujna ove godine u RTL -ovoj emisiji "Potraga" u kojim je naveo da je tužitelj manipulator, prevarant i u kojima ga je optužio za veliku prijevaru, izvijestio je predsjednik MIP-a Žarko Tušek.

Bez rasprave i jednoglasno, MIP je odbio zahtjev da se Đakiću skine imunitet, odnosno dade odobrenje za vođenje kaznenog postupka protiv njega budući da je riječ o privatnoj tužbi.

VRIJEDI 19.700 KUNA Kralj: Đakić neće platiti vitraj, Đakić: Ne znam što je Kreši

Povjerenstvo je time nastavilo svoju dosadašnju praksu da odbija zahtjeve za vođenje kaznenog postupka protiv zastupnika kada to traže privatni tužitelji. MIP prihvaća zahtjeve za skidanjem zastupničkog imuniteta kada to traži državno odvjetništvo ili sud.

Svoj prijedlog MIP upućuje Hrvatskom saboru koji donosi konačnu odluku.

Komentari (5)
  • pozli mi svaki put kad vidim ovu đakićevu facu.

    4. 10. 2018,   11:46
  • Ovo je vise neg nepravedno-nema tu onoga, svi smo jednaki, kako vidimo ima ih jednakijih ☺od "jednakih".. Sta si misle ovakvi uhljebi iz sabora, da mogu svakog optuzivat i klevetata i onda se lijepo na imunitet opozvat.?. Ako nisi u stanju otrovnu jezi*inu drzat za zubima onda budi spreman i odogvaraj za ono sto si izgovorio, umjesto toga ti se pod skute imuniteta skrivas..

    4. 10. 2018,   12:40
  • vrijedi li uopce komentirati

    4. 10. 2018,   11:41