Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mišetić odgovorio Karamarku: Koliko košta jedna arbitraža?

None Foto: Filip Brala/PIXSELL

Nedugo nakon što je Tomislav Karamarko objavio svoj status na Facebooku, na Twitteru se oglasio Luka Mišetić, partner u odvjetničkom uredu koji Hrvatsku zastupa u arbitraži

Nedugo nakon što je Tomislav Karamarko objavio svoj status na Facebooku, na Twitteru se oglasio Luka Mišetić, nekadašnji odvjetnik generala Ante Gotovine, ujedno i partner u odvjetničkom uredu Squire Patton Boggs, koji je Hrvatska odabrala kao zastupnika u arbitražnom postupku.

Mišetić je, očito se referirajući na Karamarkovu tvrdnju, napisao:

- Koliko košta jedna prosječna međunarodna arbitraža? Koliko bi dvije iznadprosječne arbitraže? Objektivan studij - napisao je Mišetić i dodao link na kojemu sve jasno piše:

- Prosječni troškovi tužitelja su 4.437.000 dolara, a tuženika 4.559.000 dolara (to se odnosi za naknade za rad i troškovi pravni zatsupnika, vještaka i svjedoka)

- Prosječni troškovi Arbitražnog suda kreću se između 750 i 850 tisuća dolara

- Prosječan iznos odštetnog zahtjeva iznosi 491.656.000 dolara, a prosječan iznos dodijeljene odštete (u slučaju odluke u korist tužitelja) je 76.331.000 dolara.

- Izgledi da će odluka ići u korist tužitelja je 41 posto.

Podsjetimo, prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarako napisao je u četvrtak na svom Facebook profilu kako se zbog medijskog linča njegove obitelji i njega osobno odlučio izuzeti iz svih procesa koji podrazumijevaju donošenje bilo kakvih odluka o Ini sve dok Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa ne odluči o zahtjevu koji mu je uputio.

Upozorio je kako u slučaju nepovoljnog ishoda arbitražnih postupaka Hrvatskoj prijeti šteta koja se broji u milijardama kuna. Karamarko je naveo i kako nije  zanemariv podatak kako svake godine skupo plaćamo i odvjetničko društvo koje zastupa Republiku Hrvatsku u tim postupcima.

Komentari (82)
  • a joooj, bija bi red da admini objave na koje brojeve telefona možemo dat pokoju kunu za ovu ekipu s malim financijskim prihodima

    12. 5. 2016,   19:01
  • Mišetić, jedan od najpametnijih Hrvata, stručnjak, međunarodno priznat, između ostalog i Gotovinin branitelj, prozvan od Karamarka, čovjeka upitnih sposobnosti i morala. Zemljo. otvori se.

    12. 5. 2016,   20:20
  • Tovar je obečao Mađarima da će Hrvatska odustati od arbitraže samo je pitanje koliko bi u tom slučaju dobio... Dali više od Sanadera ili tu negdje.. Prije izbora je bio u MOL-u i šta ima jedan noramlan političar bez funkcije u državi iči u firmu sa kojom je država u sudskom sporu osim ako je u pitanju kriminal i novi dogovori o izdaji hrvatskih interesa..

    12. 5. 2016,   20:55