Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Traži se Dolački, a odvjetnik poručio: 'Nadam se da ne bježi'

None Foto: Slavko Midžor/Pixsell, Marko Lukunić/Pixsell

Nije bilo ni najmanje naznake da bi on bio u bijegu ili se spremao. Za mene je ovo iznenađujuće, rekao je odvjetnik Dolačkog Veljko Miljević

Policija i dalje traži Željka Dolačkog, bivšeg policijskog načelnika, koji je u utorak zbog krađe zlata i novca osuđen na šest godina zatvora. Dolački, podsjetimo, nije bio na sudu prilikom izricanja presude, a kasnije je poručio da neće bježati. No, policija ga nije pronašla na prijavljenim adresama kako bi mu uručila rješenje o zatvoru.

POGLEDAJTE VIDEO:

Njegov odvjetnik Veljko Miljević za N1 je rekao kako, koliko on zna, Dolački ne bježi.

Zagreb: Nastavljeno suđenje Željku Dolačkom optuženom za krađu zlata i novca iz policijske postaje DOBIO ŠEST GODINA Dolački tvrdi da ne bježi, ali policija ga kod kuće nije našla

-  Možda odvjetnik Cahun zna više jer je više s njim u kontaktu. Vidio sam ga prekjučer, dosta smo iscrpno razgovarali. Jučer sam dobio poziv, čuli smo se, upravo je i njemu bilo priopćeno kakva je presuda. Nije bilo ni najmanje naznake da bi on bio u bijegu ili se spremao. Za mene je ovo iznenađujuće. Doduše, on je očekivao oslobađajuću presudu.

DOLAČKI NAKON PRESUDE: 'Nema bježanja, jer nemam dvojno državljanstvo kao neki'

Miljević dodaje i da Dolački nije bio obvezan biti na izricanju presude:

UKRAO ZLATO I NOVAC IZ POLICIJSKOG SEFA Dolačkog osudili na 6 godina i mora uplatiti 3,3 milijuna kuna

- Prvo se obavijesti čovjeka o tome, dostavi mu se rješenje i onda, ako se ogluši na to rješenje, se izdaje dovedbeni nalog. Ne znam je li to poštivano u ovom slučaju. On ima dvije uredne adrese, jedna je prebivalište, druga trajnog boravka. Ne isključujem mogućnost da on nije u tom trenutku pronađen na toj adresi. Ne isključujem mogućnost da on kad mu se uruči rješenje postupi po njemu - rekao je Miljević za N1 dodavši kako su jučer imali dogovor da se čuju, ali ne zna je li ga pokušao kontaktirati. 

Davor Cahun, drugi odvjetnik Dolačkog, također ne zna gdje je njegov klijent.

- Zadnji put sam se s njim čuo u utorak ujutro. Ne znam gdje je i ne znam ništa o tom. Nismo u kontaktu - kazao je Cahun.

Kako javlja Dnevnik.hr, policija je zaprimila dovedbeni nalog Suda i poduzela mjere i radnje njezinog izvršenja. Ako se Dolački ne pojavi u nekoj policijskoj postaji za njim će biti izdana tjeralica. Odvjetnik Miljević kazao je za Dnevnik.hr da Zakon o kaznenom postupku poznaje nekoliko vrsta tjeralica i da ova prva, takozvana tjeralica za lociranjem podrazumijeva tjeralicu koja utvrđuje gdje se osoba nalazi, nakon što nije pronađena na poznatim adresama.

Suspendirani policijski načelnik Željko Dolački u utorak je na zagrebačkom Županijskom sudu u odsutnosti nepravomoćno osuđen na šest godina zatvora te mora vratiti 3,3 milijuna kuna zbog optužbi da je u travnju 2016. ukrao dva kilograma zaplijenjenog zlata, oko 640.000 kuna i gotovo 290.000 eura koji nikada nisu pronađeni. Na izricanju presude nije se pojavio, a budući da je dobio više od pet godina zatvora, odredili su mu pritvor.

Dolački se jučer nakon izricanja presude javio Jutarnjem i kazao kako nema namjeru bježati, već da 'je u gradu'.

- Nema bježanja! Neću bježati jer nemam dvojno državljanstvo kao neki. Čim stigne rješenje o uhićenju, vidjet ću se s odvjetnikom i odraditi svoju dužnost. Ja sam trenutno u gradu, a na presudu nisam došao jer sam se do zadnjeg trenutka nadao da će biti oslobađajuća. Međutim, vrteći film, prije dva tjedna na sudskom hodniku, tužitelj je govorio okružen novinarima da sam ja već osuđen, ali da još samo ne zna na koliko. Sudske odluke se po ovome ne donose po sudnicama, nego negdje vani. Šokiran sam presudom, kao i visinom kazne. Vjerujem u pobjedu, ako ne na hrvatskom, onda na europskim sudovima - rekao je.

Komentari (43)
  • glavni organizator i saučesnik u svemu tome je ovaj lik

    6. 2. 2019,   09:26
  • Ima li iti jedna osoba u ovoj komunističkoj vukojebini da je odslužila zatvorsku kaznu, a da ne potpada u kategoriju Obični Čovjek?

    6. 2. 2019,   09:27
  • Važno je da si ti sebe naplatio.....Ti si mu i savjetovao da bježi......

    6. 2. 2019,   09:32