Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mislite li prestati pušiti ili ćete ipak plaćati kazne?

None Foto: D. Puklavec

Isplati li se uopće nastaviti pušiti s obzirom na novac koji smo do sada potrošili na cigarete, s obzirom na zdravlje? Može li nam Zakon pomoći?

Pušač koji dnevno popuši jednu kutiju cigareta prosječne cijene od 15 kuna, u 20 godina 'sprži' 110.000 kuna. Popuši, dakle, jedan pristojan automobil! Uskoro nam dolazi i zakon kojim će nam Vlada zabraniti pušenje na javnim mjestima. Svi oni koji će kršiti zakon, a inspektori ih uhvate, mogli bi platiti i globu od 1000 kuna. Isplati li se uopće nastaviti pušiti ako u obzir uzmemo novac koji smo do sada potrošili na cigarete, novac koji bismo mogli uštedjeti prestavši kupovati cigarete, a na kraju krajeva (ondnosno na početku svega) u pitanju je naše zdravlje. Treba li se zbog toga boriti za navodni užitak koji nas ubija?
S druge strane, hoće li Zakon naštetiti ugostiteljima? Hoćete li uopće imati želju sjesti u kafić ako uz kavu ne možete zapaliti cigaretu? Mislite li prestati pušiti i zbog čega, novca ili zdravlja? Ili možda ne dozvoljavate nikome, pa ni Vladi, da vam ograničava slobode? Hoće li nam ovaj zakon štetiti ili koristiti?

Komentari (19)
  • Rijetke su organizacije gdje se ovaj zakon provodi. Još nisam vidio ni čuo da je negdje bio neki inspektor koji kontrolira zabranu pušenja. Ispred svake škole se i dan danas puši, u svakoj školi postoje skrivene pušionice. Tko to kontrolira? Da ne spominjem ostale... Tko bi na ovaj način vjerovao i tko može vjerovati u zakone???

    15. 6. 2008,   11:12
  • mi bi u Hrvatskoj trebali prestat sa svime osim sa placanjem racuna,izgleda ko da je to cilj nase vlade. Trebali bi se prestat vozit jer je cijena goriva ajme,trebali bi prestat jest jer je hrana skupa uzasno,trebali bi prestat i tipkat po kompjuterima i paliti svjetla jer ce nam sad i struja poskupiti i za to cemo dobivat racune boli glava,ubiti jos malo nek se nastave ta poskupljenja i vratit cemo se sa zivotom u 19 st,kupit cemo si konje na kojima cemo jahat po gradu,ne treba im gorivo,a ni parkirno mjesto im ne trebas placat,sadit cemo duhan i motat da imamo kaj pusit,a kad padne mrak bumo isli spavat,ma divota

    15. 6. 2008,   11:13
  • prvo upoce je bezvrijedan proracun koliko je netko popusio kn u god dana,jer kad bi gledali na sve sta smo \"bacili\" novac,ne bi kupvali nista.Ipak najteza je nasa .......... tj,hrana tu je toliko posrano para ....ali moramo da zivimo od neceg. Mislite li prestati piti ili cete ipak placati kazne?? mislim da bi i taj naslov bio ok.Naka se zabrani i alkohol koji ipak ugrozava vise zivota od jedne cigarete

    15. 6. 2008,   10:44